Gündem
  • 29.4.2017 00:16

Bu ülkede kadın kıtlığı başladı

Danimarka'ya bağlı özerk Faroe Adaları'ndaki erkekler, 'diğer yarıları' olacak kadınlar bulmak için arayışlarını, Taylan ve Filipinler gibi ülkeleri içine alacak biçimde genişletti.

Danimarka'ya bağlı ​50.000 kişi nüfuslu Faroe Adaları'nda kadınların sayısının erkeklere göre 2.000 daha az olması nedeniyle adalardaki erkekler, 'diğer yarılarını' bulmak için çöpçatanlık sitelerine başvuruyor.

Athaya Slaetalid with husband Jan and their son Jacob

Athaya Slaetalid with husband Jan and their son Jacob

Bu siteler sayesinde Tayland ve Filipinler gibi tropik iklime sahip ülkelerden 300 kadın, kendi ülkelerini terk edip kışın altı ay sürdüğü Faroe Adaları'na yerleşmiş.​'Diğer yarısını' bu çöpçatanlık sitelerinden biri sayesinde bulan erkeklerden biri, Jan Slaetalid.

Slaetalid, birlikte olabilmeleri için Faroe Adaları'na yerleşen Taylandlı eşi Athaya için, "İlk başta endişelerim vardı. Zira geride bıraktığı şeyler ve geldiği yer birbirinin tamamen zıttı" diyor.

Athaya ise ilk dönemler soğuğa alışmanın kendisi için çok zor olduğunu söylese de zamanla yeni evini sevmeye başlamış.

Athaya, Faroe Adaları için, "Burada hava kirliği yok, suç oranı diye bir şey yok. Böylesini bulmak hiç kolay değil. Burası, yeryüzünde cennet olabilir" diyor.

Güncellenme Tarihi : 29.4.2017 00:51

İLGİLİ HABERLER