Gündem
  • 22.7.2016 00:02

Bülent Arınç : Artık bana AHMAK diyebilirsiniz

Bülent Arınç: Silahlı terör örgütünün Fethullahçı olduğunu o gece öğrendim, bana ahmak diyebilirsiniz...

Bülent Arınç, 15 temmuz darbe girişimi sonrasında Twitter'daki resmi hesabından bir açıklama yayınladı. 5 bölümlük bir video halinde yapılan açıklamada Arınç, 'Silahlı terör örgütünün Fethullahçı olduğunu o gece öğrendim, bana ahmak diyebilirsiniz' dedi.

Bülent Arınç'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde;
 

"Olayın ilk saatlerinden itibaren halkımızı uyaran Cumhurbaşkanımız bu olayı fethullahçı terör örgütü tarafından yapıldığını söyledi. Başbakanımız da bunu çoğu kez tekrarladı.

Onlarca insanımız öldü, onlarca kurumumuz bombalandı... Bunları gördükten sonra sayın Cumhurbaşkanımızın tespitlerine aynen katılıyorum.

Bu silahlı darbe girşimini yapan ekibin fethullahçı silahlı terör örgütü olduğuna karşı herhangi bir tereddüte mahal yok.

Ben hükümetin içinde ve MGK üyesi olarak da bu yapıyla mücadele eden insanlardan birisiyim. Bu yüzden kimse beni paralel devlet yapılanması ile ilgili irtibatlı, onları savunan bir kişi olarak görmesin.

Ancak silahlı terör örgütü lafı bir iddianaemyle kanıtlanmalı, eyte kemiğe bürünmeli diye düşünmüştüm. Bugün yaşadığımız silahlı darbe girişiminin içinde Fethullah Gülen'le irtibatlı, onun emir ve direktifleriyle bunu yaptıklarını söyleyen insanlar vardır.

Şunu açıkca söylüyorum, bunu ben darbe gecesi öğrenmiş olmakla, 'yahu ne kadar ahmakmışsın, bunu herkes söylüyordu' diyebilirler. Silahlı terör örgütünün fethullahçı olması, o gece ortaya çıkan bir olaydır. Ben o gece öğrenmiş olabilirim ama sayın Cumhurbaşkanımız da o gece öğrendi. Genelkurmay Başkanımız da o gece öğrendi. Onların bilmediklerini ben nasıl bilebilirim?

Darbe girişimi rezil oldu, başındaki sonundaki hepsi yargının önüne çıkacak hale geldi. Darbeyi yapan sadece FETÖ’ye bağlı askerler mi? Başka bir tartışma, farklı birkoalisyon yapıldığını da söylüyor. Kimse bu alçaklar, FETÖ mensuplarıyla başka koalisyon yaptıkları güçlerle aydınlatılmalı."

 

Güncellenme Tarihi : 22.7.2016 01:41

İLGİLİ HABERLER