Gündem
  • 24.8.2016 13:28

Burdur'da FETÖ'den 26 polis, 1 uzman çavuş tutuklandı

BURDUR'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 26 polis memuru ve 1 jandarma uzman çavuş tutuklandı.

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında geçen hafta çarşamba günü Burdur ve merkezde görevli 29 polis memuruyla 1 jandarma uzman çavuş gözaltına alındı. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen polis memurlarından 26'sı ve jandarma uzman çavuş çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. 3 polis memuru ise adli kontrol şartıyla serbest kaldı.

Burdur Cumhuriyet Başsavcısı Sadi Doğan yaptığı açıklamada, şöyle dedi: "Burdur İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görevli polis memurları ve rütbeli sınıfı ile ilgili bugüne kadar yapılan soruşturmalarda toplam 55 kişi hakkında yakalama ve gözaltı kararı verilerek soruşturma işlemleri yapılmıştır. Bu soruşturmalar sonucunda 38 polis memuru ve rütbeli tutuklanmış olup, 13 polis memuru ve rütbeli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır. 4 polis memurunun soruşturması halen devam etmektedir."

Yapılan çalışma sonucunda örgüt üyelerinin By Lock programı kullandığının belirlendiğini aktaran Başsavcı Doğan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Burdur İl Emniyet Müdürlüğü'nde görevli rütbeli ve polis memuru sıfatında olan FETÖ üyeliğinden haklarında soruşturma açılan kişilerden 32'sinin de bu By Lock programının kurulu olduğu tespit edilmiştir. Bunlardan çoğunluğunun rütbeli sınıfındaki emniyet görevlileri olması dikkat çekicidir. Ayrıca diğer kişi ve kurum çalışanlarına ilişkin yürütülen soruşturmalarda hakim, savcı, öğretim üyesi, avukat, öğretmen, dernek yöneticileri ve üyeleriyle askerlerde benzer By Lock üyeliklerin bulunduğu tespit edilmiştir.

Yine emniyet görevlilerinde By Lock kullanımı yanında Fetullah Gülen'in talimatı üzerine Bank Asya'ya para yatıranlar, usulsüz dinleme ve bilgi sızdırma yaptıkları gerekçesiyle haklarında soruşturma yürütülenlerle ilgili de benzer tedbirler uygulanmıştır. Kamuoyundaki neden bu kadar çok polis memurunun tutuklandığı hususundaki tartışmanın açıklığa kavuşturulması amacıyla bu bilgilerin paylaşılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

Güncellenme Tarihi : 24.8.2016 13:29

İLGİLİ HABERLER