Gündem
  • 11.2.2015 16:55

'Bürokratlar Türkiye Cumhuriyeti yönetimini kuşattı'

Gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Kart, MİT eski Müsteşarı Hakan Fidan'ın istifasını nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine "Sayın Hakan Fidan hem AKP'nin hem Cumhurbaşkanı'nın kara kutusu, sır küpü. Aslında Hakan Fidanlar, Efkan Ala'lar, bunun yanına birkaç bürokratı daha katabilirsiniz. Bu bürokratlar üzerinden Türkiye Cumhuriyeti yönetimi, Recep Tayyip Erdoğan ve AKP hükümeti kuşatılmış durumda, teslim alınmış durumda. Elleri o kadar güçlü, o sır küpü olmaları sebebiyle. Yani Recep Tayyip Erdoğan'ların hukuk dışı ilişkilerine, yolsuzluk ilişkilerine, yolsuzluk ilişkileri dahil olmak üzere" dedi.

"BİZ SANA NASIL İNANALIM, NASIL GÜVENELİM SAYIN BAŞKAN?"
Konuşmasında Yargıtay Başkanı seçilen İsmail Rüştü Cirit'in güven vermediğini savunan Kart, "Yargının işlevselliğini yok eden, tahrip eden, adalet duygusunu yok eden İsmail Rüştü Cirit'lerin önlenemez yükselişleri, faaliyet ve hizmetleri bugün de aralıksız olarak devam ediyor. Akbil yargılamasındaki hizmetleri yanında 17-25 Aralık yolsuzluk sürecinde, yolsuzluk soruşturmasını sürdüren savcı Zekeriya Öz'ün yanına Kamu Baş Denetçisi Nihat Ömeroğlu ile birlikte gidip; soruşturmanın kapatılması için arabuluculuk görevini üstlenen bir yargıtay üyesinden söz ediyorum. Biz sana nasıl inanalım, nasıl güvenelim Sayın Başkan? Kusurlu ve uygunsuz davranışlarınla mesleğin şeref ve nüfuzunu ve saygınlığını yitirmesine yol açıyorsun. Hatır ve gönüle bakarak görev yaptığın kanısını yaratıyorsun. Biz sana artık nasıl güvenelim? Bizi ne yerine koyuyorsun?" ifadelerini kullandı.

"YOLA KENDİ İNİSİYATİFLERİNDE DEVAM ETMEK İSTİYORLAR"
Açıklamalarının ardından basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Kart, MİT eski Müsteşarı Hakan Fidan'ın istifası ve genel seçimlerde milletvekilliği adaylığı sorusu için "Sayın Hakan Fidan hem AKP'nin hem Cumhurbaşkanı'nın kara kutusu, sır küpü. Aslında Hakan Fidanlar, Efkan Ala'lar, bunun yanına birkaç bürokratı daha katabilirsiniz. Bu bürokratlar üzerinden Türkiye Cumhuriyeti yönetimi, Recep Tayyip Erdoğan ve AKP hükümeti kuşatılmış durumda, teslim alınmış durumda. Bu noktada Hakan Fidanlar ve o kadro artık kimseye eyvallahı olmayan bir kadro, Recep Tayyip Erdoğan dahil olmak üzere, AKP hükümeti dahil olmak üzere kimseye eyvallahları yok. Yola kendi inisiyatiflerinde, kendi sorumluluklarında devam etmek istiyorlar. Çünkü elleri o kadar güçlü, o sır küpü olmaları sebebiyle. Yani Recep Tayyip Erdoğan'ların hukuk dışı ilişkilerine, yolsuzluk ilişkilerine, yolsuzluk ilişkileri dahil olmak üzere" değerlendirmesinde bulundu.
DHA

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 22:13

İLGİLİ HABERLER