Gündem
  • 21.2.2016 13:29

Can Dündar’ın evini satın alan avukatlar tutuklandı

Avukatlar, ''FETÖ’ye üye olmak, devlete ait gizli kalması gereken bilgileri, siyasal veya askeri casusluk maksadıyla temin etmek ve açıklamak, cebir ve şiddet kullanarak hükümeti ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek'' ile suçlanıyor. Avukatların sorgulamasında önemli bir bölümü de MİT TIR’ları haberinin yayımlanmasına karşılık Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar’ın Ankara’daki bir villasının fahiş fiyata satın alınması oluşturdu. 
 

AYNI ZAMANDA GENERALİN DE AVUKATI
 

Avukatlara, villa ile ilgili kimseden talimat alıp almadıkları, Dündar'ın Cumhuriyet Gazetesi’nde MİT TIR’larına ait görüntüleri yayınlama karşılığında evi alıp almadıkları, söz konusu evin bedelini resmi kayıtlarda görülen bedelden düşük gösterip göstermedikleri ve para trafikleriyle ilgili sorular soruldu.

Geçen çarşamba günü Yılmaz ve Çiçekçi’nin yanı sıra avukatlar Sönmez Ahi ve Faruk Öksüz gözaltına alınmıştı. Dündar’ın villasını avukat Sönmez Ahi ve ortağı Bekir Mustafa Yılmaz’ın satın aldığı, Ahi’nin aynı zamanda MİT TIR’larını durduran Tuğgeneral Hamza Celepoğlu’nun da avukatı olduğu belirlenmişti.

Celepoğlu, MİT TIR’larının aranması nedeniyle açılan soruşturmada tutuklanmıştı.

BAŞAK AKBULUT

 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 16:07

İLGİLİ HABERLER