Gündem
  • 2.2.2013 02:08

Canlı bombanın babası konuştu...

70 yaşındaki baba Şanlı, oğlu ile askerden sonra görüşmediğini belirtirken, “Oğlum kendini ve bizi ateşe attı, devlete karşı boynum bükük. Ölmüş ne yapalım. Devletimiz büyük. Büyüğe karşı gelinmez. Cahillikten gitti. Allah kimsenin başına vermesin” dedi.

İNTİHAR EYLEMCİSİ BABASIYLA 15 YILDIR GÖRÜŞMÜYORMUŞ

Ordu’nun Gürgentepe İlçesi Akören Mahallesi’nde yaşayan intihar eylemcisi Ecevit Şanlı’nın 70 yaşındaki babası Sadık Şanlı oğluyla 15 yıldır görüşmediğini, askerliğini yaptıktan sonra yanlarından ayrılarak İstanbul’a gittiğini söyledi.

Ankara'da ABD Büyükelçiliği'ne yapılan saldırıda canlı bomba DHKP-C üyesi Ecevit Şanlı'nın ailesi şokta. Ordu'nun Gürgentepe İlçesi'nde oturan 7 çocuk babası Sadık Şanlı, olayı televizyondan öğrendiğini söyledi. Sadık Şanlı gazetecilere yaptığı açıklamada, "Hiç görmedim. Gitti gideli haberim yok. Ben çobanım. 15 senedir hiç haber alamadım, buradan İstanbul’a gitmişti. Askerden sonra bir daha gelmedi. Göremedik. Bugün televizyondan duyduk. Bu zamana kadar İstanbul’daydı. Hükümete boynum eğri. Ben ne yapayım, benim haberim yok. Kendi kendini ateşe verdi. Allah bir. Benim devlete karşı boynum eğri. İstanbul’da abisi cenazesini almaya gidecek. Köye getireceğiz cenazesini. Kimsenin günahını alamam. Nasıl bu işlere bulaştı bilmiyorum" dedi.

Oğlunun ilkokul mezunu olduğunu ifade eden baba Sadık Şanlı, eşi Gülsüm Şanlı ile birlikte yaşadığını belirterek, "Kötüye hiçbir evladını yollar mı adam. 4 sene cezaevinde yattı. Devletin kestiği parmak acımaz" diye konuştu.

3 kız, 4 erkek babası olan Sadık Şanlı, 70 yaşındaki eşi Gülsüm Şanlı ile Gürgentepe’de yaşıyor. Ordu Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı’na bağlı istihbarat ekipleri Gürgentepe İlçesi Akören Mahallesi’ndeki evine giderek Sadık Şanlı ve Gülsüm Şanlı çiftinin bilgisine başvurdu. 

Güncellenme Tarihi : 21.3.2016 11:54

İLGİLİ HABERLER