Gündem
  • 21.1.2018 00:09

Çavuşoğlu: 'ABD'den somut adımlar görmek istiyoruz'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili, BM dahil tüm taraflara bilgi verildiğini belirterek, "ABD'den somut adımlar görmek istiyoruz. Harekatı bir yazı ile Suriye rejimine bildiriyoruz" dedi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Afrin'deki terörist yapılanmalara yönelik düzenlenen "Zeytin Dalı Harekâtı"na ilişkin, "Türkiye Cumhuriyeti, kendisine yönelik her türlü tehdidi bertaraf etmeye kararlı ve muktedirdir" değerlendirmesinde bulundu. Çavuşoğlu ayrıca, Türkiye'nin yanında olmayanları operasyona gölge etmemeleri konusunda uyardı.

Dışişleri Bakanı Mevlût Çavuşoğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Türkiye  Cumhuriyeti, kendisine yönelik her türlü tehdidi bertaraf etmeye kararlı ve muktedirdir" ifadelerine yer verdi. Çavuşoğlu, paylaşımında "Türkiye", "BirGeceAnsızınGelirizDedik" ve "ZeytindalıHarekatı" etiketlerini kullandı.

"YANIMIZDA OLMAYAN GÖLGE ETMESİN"

Çavuşoğlu ayrıca, Zeytin Dalı Harekâtı ile ilgili, BM dahil tüm taraflara bilgi verildiğini belirterek, "ABD'den somut adımlar görmek istiyoruz. Harekâtı bir yazı ile Suriye rejimine bildiriyoruz. Yanımızda olmayan, gölge etmesin" dedi.

"SURİYE'NİN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜ ÖNEMLİ"

Öte yandan NTV canlı yayınında da değerlendirmelerde bulunan Çavuşoğlu, paylaşılan yaralı ve ölü görüntülerinin PKK/PYD'li teröristler olduğunu vurguladı. Suriye'nin toprak bütünlüğünün önemli olduğunu belirten Çavuşoğlu, "Suriye'de bulunan aktörlere bilgi verdik. Suriye Başkonsolosluğuna da yazılı bildirimde bulunduk" dedi.

Güncellenme Tarihi : 20.1.2018 22:18

İLGİLİ HABERLER