Gündem
  • 17.3.2017 00:57

Çavuşoğlu: Fransa farkını gösterdi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Fransa Dışişleri Bakanı Jean Marc Ayrault dostumla telefonda görüştüm. Fransa bu süreçte farklı olduğunu da gösterdi” dedi.

Antalya’daki ziyaretlerini sürdüren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Akdeniz Üniversitesi’nde üniversite öğrencileriyle buluşmasının ardından, Atatürk Kültür Merkezi Perge Salonu’nda sivil toplum kuruluşları temsilci ve üyeleriyle bir araya geldi.

Burada konuşan Bakan Çavuşoğlu, salona gelmeden önce Fransa Dışişleri Bakanı Jean Marc Ayrault ile telefonla görüştüğünü söyledi. Fransa’nın bazı ülkelerden farklı olduğunu gösterdiğini belirten Çavuşoğlu, “Fransa Dışişleri Bakanı Jean Marc Ayrault dostumla telefonda görüştüm. Dostum deyince bile arada Türkiye’den reaksiyon geliyor. Bunlara dost denmez diye ama ben yine de diyeceğim. Fransa bu süreçte farklı olduğunu da gösterdi. Demokrasi ve özgürlükler konusunda diğer ülkelerden, bazı ülkelerden farklı olduğunu gösterdi” dedi.

“Rusya’dan adaylar da gelip Antalya’da kampanya yapsınlar”

Macaristan Dışişleri Bakanının açıklamalarından da bahseden Çavuşoğlu, “Macaristan Dışişleri Bakanının açıklamasını gördünüz mü bilmiyorum. ‘Bizim de özelikle Romanya’da çok sayıda vatandaşımız var. Seçim zamanında biz de gidip kampanya yapıyoruz, dolayısıyla bizlerin Avrupa’da kampanya yapması son derece normal’ diyor. Artık bundan sonra Rusya’dan adaylar da gelip Antalya’da kampanya yapsınlar. Serbest demokrasi böyle. Çünkü, çok kültürlü, çok etnik yapılı bir Avrupa’da yaşıyoruz” diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 16.3.2017 20:59

İLGİLİ HABERLER