Gündem
  • 17.5.2017 00:06

Çavuşoğlu: Türk halkının isteğini yerine getirin!

Çavuşoğlu, 'Türk halkı, ABD makamlarından FETÖ'ye karşı etkili yasal tedbirler almasını beklemektedir.' dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Amerikan Foreign Policy dergisi için "ABD Gülen'i İade Etmeli" başlıklı makale kaleme aldı.

Geçen yıl 15 Temmuz'daki darbe girişiminin 249 vatandaşın ölümüne, 2 binden fazlasının da yaralanmasına neden olduğunu hatırlatan Çavuşoğlu, Türkiye'nin, son 10 ayda ülkenin demokrasisini, ulusal güvenliğini ve halkını hedef alan bu hain saldırının faillerini büyük bir gayretle soruşturduğunu belirtti.

Çavuşoğlu, ABD tarafına 15 Temmuz darbe planıyla ilgili soruşturma çerçevesinde ilave "geçici tutuklama talebinin" de 12 Eylül 2016'da iletildiğini hatırlatarak, makalesine şöyle devam etti:

"ABD hükümeti talebimizi değerlendirmektedir ancak zaman da geçmektedir. FETÖ kurbanları için geç gelen adalet, adaletin sağlanması anlamına gelmemektedir. Türk halkı, Fetullah Gülen'in adalet önüne çıkarak kişisel servetinin kaynağının ne olduğu, örgütün nasıl finanse edildiği, gazetecilere suikast düzenleyen eski polis memurlarıyla ilişkisi ve darbe girişimcileriyle bağlantısı gibi hayati sorulara cevap vermesini beklemektedir."

"TÜRK HALKI TEDBİR ALINMASINI BEKLEMEKTE..."

Çavuşoğlu, Türkiye'nin, ABD'yi demokrasiyi ve hukukun üstünlüğünü savunmanın bayraktarlığını yapan bir müttefik olarak gördüğünü vurgulayarak, ABD ulusal güvenliğine yönelik ciddi tehditlerle karşı karşıya kaldığında Türkiye'nin, kimi zaman ağır bedeller ödeyerek müttefikinin yanında olduğunu anımsattı.

Onlarca yıldır Türkiye ve ABD'nin, terörle ve organize suçlarla mücadelede omuz omuza durduğunu belirten Çavuşoğlu, El Kaide ve IŞİD'e karşı Suriye ve Irak'ta savaştığını ve dünyanın dört bir yanında her türlü aşırıcılıkla birlikte mücadele ettiğini kaydetti.

Çavuşoğlu, FETÖ tarafından "Kainat İmamı" olarak ilan edilen Gülen'in Türkiye'de demokrasiyi yok etmeye çalıştığının altını çizerek, "Türk halkı, ABD makamlarından, tıpkı bir müttefikin yapması gerektiği gibi güvenliğimize ve demokrasimize yönelik bu tehdide karşı etkili yasal tedbirler almasını beklemektedir." vurgusunu yaptı.

Güncellenme Tarihi : 16.5.2017 22:40

İLGİLİ HABERLER