Gündem
  • 23.9.2014 22:30

Cemaat Yargıtay'da 3'de 3 yaptı

Yargıtay Büyük Genel Kurulu, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyeliğine Yargıtay kontenjanından 3 asıl, 3 yedek üyenin seçimini yaptı.

HSYK'nın yeni asıl üyeleri Yakup Ata, Kerim Tosun ve Mustafa Kemal Özçelik oldu.

KİM NE KADAR OY ALDI?

3 asıl üyenin belirlendiği seçimde 3 yedek üye de belirlendi. Yedek üyeler isimleri ise şöyle: 13. Ceza Dairesi üyesi Salih Sönmez, 8. Hukuk Dairesi üyesi Ali Eryılmaz, 14. Ceza Dairesi üyesi Alp Arslan.
373 Yargıtay üyesinin katıldığı seçimde 1 boş, 1 geçersiz oy kullanıldı.
Yargıtay'da seçime katılan 13 üyenin isimleri ve aldıkları oylar ise şöyle:
22. Hukuk Dairesi üyesi Muharrem Akkaya (135)
14. Ceza Dairesi üyesi Alp Arslan (156)
20. Hukuk Dairesi üyesi Yakup Ata (201)
2. Hukuk Dairesi üyesi Mustafa Ateş (32)
21. Hukuk Dairesi üyesi Bahri Aydoğan (129)
8. Ceza Dairesi üyesi Halit Baysoy (72)
8. Hukuk Dairesi üyesi Ali Eryılmaz (167)
HSYK üyesi Nilgün Hacımahmutoğlu (142)
17. Hukuk Dairesi üyesi Ali Orhan (153)
18. Hukuk Dairesi üyesi Mustafa Kemal Özçelik (193)
13. Ceza Dairesi üyesi Salih Sönmez (175)
6. Ceza Dairesi üyesi Rıza Şahin (149)
7. Ceza Dairesi üyesi Kerim Tosun (196)

Hükümetin destek verdiği söylenen isimler ise seçimleri kaybetti.

Kısa bir süre önce yapılan Yargıtay Başkanlık Kurulu seçiminde de hükümetin desteklediği söylenen liste yine seçilememişti. Bu sonuçlar hükümetin Yargıtay’da ikinci yenilgisini almış olduğı şeklinde yorumlandı.

Şimdi ise gözler, HSYK’nın 12 Ekim 2014 Pazar günü yapılacak büyük seçimi öncesindeki Danıştay seçimlerine çevrildi.

 

 

29 Eylül Pazartesi günü yapılacak seçimler sonrası Danıştay Büyük Genel Kurulu da HSYK’ya 2 asıl, 2 yedek üye gönderecek.

HSYK Genel Kurulu 22 asıl üyeden oluşuyor. Kurulun Başkanlığını Adalet Bakanı yapıyor ve Müsteşarı ile birlikte doğal üye olarak kabul ediliyor.

20 üyenin 4'ü ise cumhurbaşkanı tarafından doğrudan atanıyor.

Yargıtay Genel Kurulu 3, Danıştay Genel Kurulu 2, Adalet Akademisi Genel Kurulu'nca da 1 asıl üye seçiliyor.

Adli ve idari yargı hâkim ve savcıları arasından ise 7'si adli, 3'ü idari yargıdan olmak üzere toplam 10 asıl üye seçiliyor.

STAR'DAN ELİF ÇAKIR SONUCU 3 GÜN ÖNCEDEN YAZDI


Yargıtay’ın yüzde 70’i...

Birinci sınıfa ayrılmış Yüksek Yargı mensubu 10 bin kişiden önce 5 bin kişinin uygunluğuna karar verdi HSYK. Sonrasında 5 bin kişi arasından hiçbir mülakat gerçekleştirmediği gibi kıdeme de bakmadan bir anda 161 üyeyi 24 saatte Yargıtay’a, 58 üyeyi de Danıştay’a atadı.

Özal döneminden bu yana yargı içinde yapılanmaya giren paralel örgütün Yargıtay’da zaten var olan 25-30 üyesiyle birlikte Yargıtay’ın neredeyse %70’si Pensilvanya’nın eline geçmiş oldu.

2014 Temmuz’unun ortasında gerçekleştirilmiş olan Yargıtay Birinci Başkanlık Kurulu seçimlerinde 12 kişilik kurulun üyeliklerinin tamamen alarak paralel örgütün tulum çıkartmasının sebebini anlaşılmıştır umarım.

360 küsür üyenin 185’i paralel

Kısa bir hatırlatma:

Adli yıl açılışı için Yargıtay’ın ‘Cumhurbaşkanı gelmesin Feyzioğlu gelsin’ kararını hatırlıyorsunuz değil mi? İşte o karar, 2014 Temmuz sonrasındaki oluşan Yargıtay Birinci Başkanlık Kurulu’nun aldığı karardır!

Yani... 360 küsur Yargıtay üyesinin 185’i paralel örgüt üyesidir.

Ve Yargıtay paralel örgütün yuvasına dönüşmüştür.

Ve Ali Alkan Yargıtay’ın göstermelik başkanıdır ve kendi iradesiyle kararlar verememektedir.

Evet. Kendi iradesiyle kararlar verememektedir.

göstermelik seçim var

Evet. Yarın Ali Alkan’ın başkanı olduğu Yargıtay’da “göstermelik’ bir seçim gerçekleşecek. 360 Yargıtay üyesinin önüne ‘göstermelik’ bir sandık konulacak ve güya 16 yargı üyesi seçim için yarışacak ve “güya sandıktan çıkan demokratik” sonuç da açıklanacak.

Ali Alkan’a ayıp etmek istemem ancak yarın sandık sonucuna göre çıkacak olan Yargıtay’ın HSYK’ya göndereceği 3 asil ve 3 yedek üye şunlar:

 

Cemaatin kripto adamları

Mustafa Ateş; çevresinde solcu kimliğiyle ve Ömer Faruk Eminaoğlu’nu deviren isim olarak bilinse de cemaatin kripto adamıdır. İbrahim Okur’un adamıdır. YARSAV’ın parallelerin eline geçmesini sağlayan isimdir.

Yakup Ata; cemaatin kripto isimlerinden. Yargıtay’daki kaynaklarım HSYK’ya gönderilecek isimler arasındaki en tehlike arz eden isim olan Mustafa Ateş’ten sonraki ikinci adam olduğunu belirtiyor.

Ali Eryılmaz; kendisini yakından tanıyan kaynağıma göre, HSYK üyelerine kendisini uzunca bir süre Alevi olarak tanıtmış sonrasında Alevi olmadığı ortaya çıkmış.

Mustafa Kemal Özçelik; Bakanlık eski Personel Genel Müdürü olarak da çalıştı. Kendisini gizleyen bir isim değil, yargı camiasında açıktan cemaatçi olarak tanınıyor.

Kerim Tosun; ülkücü kimliğiyle tanınmaya özen gösteren, paralel olduğu anlaşılmasın diye bulunduğu ortamlarda en hararetli milliyetçilik tartışmalarına giren bir isim.

Salih Sönmez; her ne kadar bir Mustafa Ateş ve bir Yakup Ata olmasa da cemaatin kripto isimlerinden birisi.

Yarın sonucu belli olan bir seçim yapılacak Yargıtay’da...

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 01:35

İLGİLİ HABERLER