Gündem
  • 5.10.2012 13:04

Cezaevinde büyük skandal

İzmit'te bulunan bir cezaevinde '1 yatağa 3 mahkum düşüyor' iddiası yetkilileri harekete geçirdi.

Mustafa BAĞDİKEN / İZMİT(Kocaeli), (DHA) - İZMİT- Kandıra yolunun 20'nci kilometresinde bulunan Kocaeli Kadın Açık Cezaevi'nde, özellikle 3'üncü Yargı Paketi'nin yürürlüğe gitmesinin ardından tahliyelerine bir yıl kalan hükümlülerin sürekli buraya gönderilmesi nedeniyle, mahkum sayısının kapasitenin üç katına çıktığı öne sürüldü. Mahkum yakınlarının iddialarına göre bir yatağa 3 mahkum düşen cezaevinde, birçok kadın yerde yatıyor.

Adalet Bakanlığı'nın 'Cezaevi Kompleksi' haline getirdiği F Tipi 1 ve 2 No'lu cezaevlerinden sonra, T Tipi Cezaevi ile Kadın Açık Cezaevi de yaptırıldı. 150  mahkum kapasitesi bulunan Kadın Açık Cezaevi'ne 3'üncü Yargı Paketi'nin yürürlüğe gitmesiyle çeşitli cezaevlerinden, tahliyelerine bir yıl kalan kadın mahkumlar gönderilmeye başlandı. Ancak, kapasiteye bakılmaksızın buraya sürekli mahkum gönderilmesi nedeniyle mahkum sayısının 400'e yaklaştığı ileri sürüldü. Hükümlü yakınları, bazı kadın mahkumların yerlerde yattıklarını iddia etti.

Kocaeli Barosu, Cezaevi İzleme Kurulu üyelerinden Avukat Bora Uluç açık cezaevine çok sevkiyat gerçekleştiğini bildiklerini, ancak kendilerine resmen bir şikeyet başvurusu olmadığını belirterek, "Yasa gereği tahliyesine bir yıl kalan buraya gönderiliyor. Tahliyeler başlayınca sayı azalacaktır. Sanıyorum buradaki sayının azaltılması için başka çalışmalar da yapılıyor" dedi. 

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 14:39

İLGİLİ HABERLER