Gündem
  • 13.3.2012 12:36

'CHP bu ülkede kuran kurslarını ve camileri kapattı'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Partisinin olağan haftalık grup toplantısında konuştu.

İşte Başbakan'ın konuşmalarından satırbaşları :

Esenyurt'taki yangın faciası için hemen harekete geçtik. İşçilerin hayatı ve güvenliği hiçe sayılamaz. Başka emekçilerin hayatını kaybetmemesi için tedbirleri daha da sıklaştırıcaz. Çalışma Bakanı'na bu konuyla ilgili talimatı verdim.

İNSANLIK ONURU AYAKLAR ALTINA ALINIYOR

İsrail, Gazze'yi bombardımana tutarak öldürmeye devam ediyor. Kardeşlerimiz hayatını keybetmeye devam ediyor. Gerek Gazzeli, gerek Afgan kardeşlerime Allah'tan rahmet diliyorum. İnsanlar sadece öldürülmüyor, ülkelerinden sürülüyor. Vatansız yaşamaya mahkum ediliyorlar. Filistin'le birlikte Afganistan'da, Suriye'de insanlık onuru ayaklar altına alınıyor.  Uluslararası kamuoyunun, uluslararası örgütlerin samimi adımlar atması gerekiyor.

Bu arada bazı medya gruplarının Gazzeli direnişçileri birer militan olarak belirtmelerini kınıyorum.

Faşizmin bedelini çok ağır ödeyen Avrupa'nın yeni yükselen faşizm dalgası önünde susması tarihi bir yanlışlık olacaktır.

Bu arada Suriye'de akan kanın durdurulması için yürüttüğümüz çalışmayı devam ettiriyoruz. Sivil halka insani erişim sağlanması, güvenlik güçlerinin yerleşim birimlerinden çekilmelidir.

2 Nisan'da İstanbul'da düzenleyeceğimiz Suriye halkının dostları çalışmamızı da sürdürüyoruz.

İSTİKLAL MARŞI KAHRAMANLIĞIMIZI ANLATAN BİR DESTAN

Biliyorsunuz dün İstiklal Marşı'nın kabulunun 91. yılını kutladık. Merhum Mehmet Akif Ersoy'un kaleme aldığı marşımızı kabul ettik. Milletimizin hissiyatını, kahramanlığını en güzel şekilde anlatan bir destana oldu. Merhum Akif'e milletçe bir kez daha minnet duygularımızı belirtiyorum. Mekanı inşallah cennet olsun. İstiklal Marşı'nı kabul edenleri de Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere rahmetle yad ediyorum.

İSTANBUL'DA DÜNYADA BİR İLK!

İstanbul'da dünyada bir ilki gerçekleştirdik. Dünya Atletizm kapalı yarışları burada yapılıyor. Ben bu salonumuzun hem resmi açılışını yaptım, hem de başlatılmasını gerçekleştirdim. Cuma günü de Ataköy Atletizm Salonu'nu açmış bulunduk.

MİLLİ EĞİTİM KOMİSYONU'NDAKİ GERGİNLİK

Milli Eğitim Komisyonu'muzda yeni eğitim sistemine geçiş için ilk adım atıldı. TBMM Eğitim Komisyonu'nda tarihi yasayı görüştükleri için Komisyon Başkanı ve üyelerine şükranlarımı sunuyorum. Değerli arkadaşlarım CHP'nin şiddete dayalı, zorbalık üzerine muhalfetine değinmneden önce eğitime ilişkin birkaç usuru sizlerle paylaşmak istiyorum. Dikta rejimi olanlar tarih boyunca eğitimi kendi deneyleri gibi gördüler. Toplumu kendi ideolojileri ile donatmak isteyenler bunun en önemli aracı olarak okulları gördüler. Bunları bizler benim çocuklarım da yaşadı. Bunları kaç kez belgeleriyle gösterdik. Okullarda çocuklara belli bir ideoloji ile eğitim verildi.

CHP KURAN KURSLARINI VE CAMİLERİ KAPATTI

CHP bu ülkede Kuran kurslarını kapattı. CHP bu ülkede camileri kapattı. Hayır desinler, belgeleri var elimde. CHP evlerde dahi çocukların din eğitimi almalarının önüne geçti. Evlerden toplanan kitaplar ilçelerde meydanlarda köylerde yakıldı. CHP kendi ideolojisi dışındaki her şeyi yok etti. Ezanı Türkçe okutmak bu CHP'nin zihniyeti değil mi? Bu ülkede Demokrat Parti ezanı asli yapısına kavuşturarak patlama yaptı.

ELMA ŞEKERİ POLİTİKASI

Bazen çıkıyor CHP'nin geçmişiyle övünüyor, bazen çıkıyor CHP'nin geçmişine yarım ağız laflar ediyor. Buna 'elma şekeri politikası' denir. Hani senin demokrasin ne oldu? Bir milletvekilinin dosya uzatmasına bile tahammül edemiyorsunuz, tekme-tokat saldırıyorsunuz. Peki İstiklal Mahkemeleri hakkında neden konuşmuyorsun, Dersim Katliamı mimarlarından gurur duyuyor musun? Asılan Başbakan ve Bakanlardan dolayı da gurur duyuyor musun? Başörtüsü yasağından dolayı da gurur duyuyor musun?

CHP'YE DOKU NAKLİ GEREKİYOR

Sizler elele kolkola bu ülkede AK Parti'nin kapatılması için Cumhuriyet yürüyüşleri yapmadınız mı? Üniversitelerde başörtüsü ile derslere girilmesi için adım attık. Bunu Anayasa Mahkemesi'ne götüren kim oldu? Fakat tüm bunlara rağmen şu anda hamdolsun bu süreçleri yaşıyoruz. Çeteleri, mafyaları biz temizledik, hala da temizliyoruz.

CHP bugüne gelemeyen geçmişte yaşayan bir partidir. CHP 1940'tan bugüne gelememiştir, hala oradadır. CHP aslında 1946 yılında CHP şuraasında savunduğu 'kesintisiz eğitim'le tek tip insan yetiştirmek istiyor, nesillere zulüm etmeye devam etmek istiyor. Geçen hafta söyledim ya 'yüz nakli' yetmez CHP'ye, doku nakli gerekiyor.

12 Haziran'dan sonra bunlar ne dediler. Tutuklu arkadaşlarımız tutuklanmazsa Meclis'e girmeyiz dediler ama tıpış tıpış geldiler yeminlerini ettiler. İşte bunun ezikliği bunun kompleksi içindeler. Tükürdüklerini yaladıkları için Meclis'e milli iradeye engel olacaklarını zannediyorlar. Bakın bunlar alışmışlar her 10 yılda bir müdahaleye her 10 yılda bir müdahala ile CHP'ye cansuyu verilmesine alışmışlar. Artık bir yerlerden emir alan Hükümet yok. CHP'liler işte bunların şaşkınlığını yaşıyolar.

Tanklarıyla, toplarıyla gelsinler diyorlar. Kim diyor bunu Kılıçdaroğlu diyor. Sayın Kılıçdaroğlu o şekilde ancak siz gelirsiniz. Çünkü bugüne kadar siz hep öyle geldiniz.

AK Parti hükümetine kadar bu ülkede azınlık çoğunluğa hükmetmiştir. Ama bugün sadece milli irade vardır. CHP bir yasayı istemediği zaman Genel Kurul'da engelledi. Dün bir tanesi diyor sizin hesaplaşıcaz. Hangi dilden anlıyorsanız o dilden! Bakıyorum Türkiye'nin en çok satan gazetesi bir milletvekiline 12 saat konuşma yapan bir milletvekiline benim arkadaşımın gırtlağına sarıldığını belirtiyor. İyi bir bak bakalım bizim arkadaşımız omuzuna elini koymuş, diğeri boğazından tutmuş ve gazetelerde bunları yazıyor. Meclis'te engelleyemediklerini bugüne kadar Genel Kurul'da engellemeye yine olmazsa diğer güçleri devreye sokuyorlar.

Ordu göreve dediler, darbeye çanak tuttular. AK Parti'nin kapatılması için ellerinden geleni yaptılar. Çetelere avukatlık yaptılar. Biz bu Meclis'e çok önemli bir ilkeyle geldil. 'Yeter söz de, karar da milletindir' dedik. CHP şu anda sokak direnişne umut bağlamış durumda. Herkes sokağa diyorlar, hiç olmazsa kışın yapma dur şöyle yazı bekle. Ben CHP'ye oy vermiş kardeşlerimize sesleniyorum: Eğer siz kendinize hizmetkar arıyorsanız o kadro burada biziz. Ama kendilerinze efendi arıyorsanız o kadro orada tankla topla yürüyenler varya işte onlar.

ÇOBANLIKTAN CUMHURBAŞKANLIĞINA...

İmam Hatiplerin, meslek liselerinin önünü kesmek için kesintisiz eğitimi savundular. Zenginin çocuğu zengin olsun, kapıcının çocuğu kapıcı kalsın diye bunları yaptılar. Engelleri aşıp üniversite önlerine gelenler. İkna odalarında işkencelere mazur kaldılar. Çobanlıktan Cumhurbaşkanlığı'na kadar yükselenler bile Başörtüsü ile üniversiteye gelenler gitsin Suudi Arabistan'da okusun diyecek kadar bunlara benzedi. CHP ne yaparsa yapsın milletin dediği olacaktır.

CHP'nin bu ülkeyi 1940 lara götürme sevdasına bu millet asla ve asla izin vermeyecektir. Lütfen bunu iyi dinleyin. Milletime sesleniyorum: Komisyon ve alt komisyom yasa teklifini 91 saat 41 dakika görüştü, 342 konuşma yapıldı. AK Parti 22 konuşma yaptı. 30'unu CHP yaptı, 15'i de MHP tarafından yapıldı. Kalbi olduğu söylenen vekil 12 saat aralıksız konuştu. İmam Hatipleri sizlere açtırmayacağızdan başka da bir şey söylemediler.

Geç kalktıkları, geç uyandıkları için Komisyon'da yer bulamayan CHP'li vekiller kavgaya başvurdular. İçlerinden bir tanesi Komisyon Başkanı Avcı'ya yarım kiloluk şeyi fırlatıyor. Bu başına da gelebilirdi. Buna rağmen teklif Komisyon'da görüşüldü ve kabul edildi.

MHP, CHP'YE VAGON OLMAYI TERCİH ETMİŞTİR

MHP'nin tavrına da dikkat çekmek istiyorum. MHP kendi parti tabanının talep, istek ve arzularını gözardı ederek. Bir kez daha CHP'ye vagon olmayı tercih etmiştir. 28 Şubat'la bağlantısını koparmak için fırsatı bir kez daha kaçırmıştır. Buradan bir yere daha geliyorum. Tabi 2 hafta Genel Kurul'a bu konu gelmeyecek, 3'üncü haftada bu konuyu konuşacağız.

DİNDAR OLAN ÇAĞDAŞ OLAMAZ MI?

Bazı okullarda soba yanmıyormuş bunları söylüyolar, en modern evlerde bile arızalar olur. Böyle şeyleri siyaset malzemesi yapmanın hiçbir anlamı inanın yok. 60 ayla 72 ay arasında zorunlu eğitim süreci başlıyor. Türkiye'de malesef eğitim zaafa uğratılmıştır. Türkiye'de bugüne kadar öğretim verilmiştir. Bundan sonra Eğitim-öğretim olacaktır. Biz kapı kapı dolaşıp 75 milyonu dindar nesil yapmak için uğraşmayacağız. Bu bizim arzumuzdur söyleriz sadece. Türkiye'deki yabancı okullar seni neden rahatsız etmiyor? Beni de etmiyor. Geldiğimizden beri kime ne zaman müdahale ettik biz. Herkes istediğini okur istediği alana yönlenir. Dünyadaki bu yarışta kendi insanımızı ön plana çıkarmak için bir nesil yetiştirmek istiyoruz. Dindar olan çağdaş olamaz mı? Bunların çağdaşlık ölçüsü başörtüsü ile üniversiteye geleni kapıdan geri çevirmektir. 3 çocuk demiştim, CHP bundan da rahatsız olmuş. Bu bir kanunmudur? Başbakan'ın bir tavsiyesidir. İnşallah ekonomik olarak daha iyi olalım daha fazlasını isteyelim.

3 ÇOCUK YAPMAYA DEVAM

Ben AK Parti'ye gönül verenlere diyorum ki; en az 3 çocuk yapmaya devam. Çünkü bu milletin güçlü olmasının yolu ancak budur. İnsan yoksa tüketim yok, İnsan yoksa üretim yok. Her şey insanla vardır.. 

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 19:34

İLGİLİ HABERLER