Gündem
  • 23.5.2018 16:03

CHP'de kriz: İstifaların ardı arkası kesilmiyor!

CHP Diyarbakır milletvekili adayı Gülay Emre'nin istifasının ardından, Hatay 6. sıra milletvekili adayı Ramiz Parlar, Kayseri 8. sıra milletvekili adayı Metin Kantarcı, Tekirdağ 6. sıra milletvekili adayı Arzu Mandalı Sucu adaylıktan çekildiklerini açıkladı.

Emre, merkez Kayapınar ilçesinde bir iş merkezinde düzenlenen basın toplantısında, hayatları boyunca sosyal demokrat bir partinin sokağından bile geçmemiş, CHP dışında hemen her partide yer aramış ama oralarda bile kabul görmemiş, sırf listeyi tamamlamak için eklenmiş kişilerin Diyarbakır'da listenin ilk sırasında milletvekili adayı yapıldığını savundu.

"İddia ediyorum; milletvekili adaylık başvurusu gününe kadar il binasının adresini bilmeyen, memur olduğu için 3 ay bedavadan izin kullanmak için aday olanlar bile en üst sıralarda. Bu ahlaksızlığa ortak olmayacağız." ifadelerini kullanan Emre, şöyle devam etti:

"Bu kararın hiçbir CHP'lide, CHP'ye yüzünü dönmeye hazır hiçbir Diyarbakırlıda ve kadınların vicdanında karşılığı yoktur. Partimizi tabela partisi etme hadsizliği gösteren niteliksiz, genelde kadınlara, özelde ise Kürt kadınına düşman il başkanı ve yöneticilerimizin derhal istifa etmeleri ve görevlerinden alınmaları gerekmektedir. Güçlü, sosyal demokrat kadınlardan korkan bu tür yöneticilere partimizde ve partimizin genel kadın anlayışında yer yoktur. Bu kirli karara ortak olmamak adına bir üye olarak partime hizmet etmeye devam etmenin onuru ile milletvekili adaylığından istifa ediyorum."

CHP MİLLETVEKİLİ ADAYI KANTARCI ADAYLIKTAN ÇEKİLDİ

Listelerin açıklanmasının ardından 10 milletvekilinin seçileceği Kayseri'de partisi tarafından 8. sıradan aday gösterilen Kantarcı, AA muhabirine, adaylıktan çekilmek için partisine başvurduğunu bildirdi.

Kantarcı, "Diğer adaylarla ilgili yorum yapmak istemiyorum. Sıralamadaki yerimden dolayı adaylıktan çekildim. Adaylıktan çekildim ama parti üyeliğimden istifa etmedim." dedi.

Kantarcı'nın yerine aday belirlenmesi için il başkanlığınca çalışma yapıldığı öğrenildi.

HATAY'DA CHP'Lİ PARLAR ADAYLIKTAN ÇEKİLDİ

CHP Genel Merkezi tarafından Hatay milletvekilliği aday listesinde yer almayan ancak son dakikada yapılan değişikliğin ardından 6’ncı sıradan milletvekili adayı gösterilen CHP eski Antakya İlçe Başkanı Hasan Ramiz Parlar, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımla adaylıktan çekildiğini duyurdu. Parlar, bu durumun liste dışı kalan ya da sırası değiştirilen isimler açısından üzücü ve onur kırıcı olduğu ve siyaset etiği açısından onaylamadığı gerekçesiyle milletvekilliği adaylığından çekildiğini ifade etti. Parlar, "Hatay ve birkaç ilin listelerinde yapılan değişiklikleri Cumhuriyet Halk Partisi'nin saygınlığı ve güvenilirliği ile siyaset etiği ve toplum vicdanı açısından kabul edilebilir bulmuyorum" ifadelerine yer verdi.

TEKİRDAĞ’DA CHP'Lİ SUCU, ADAYLIKTAN ÇEKİLDİ

Tekirdağ’da 30 Nisan tarihinde düzenlediği program ile milletvekili aday adaylığını açıklayan Arzu Mandalı Sucu, Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) teslim edilen milletvekili aday listesinde Tekirdağ’dan 6. sırada aday gösterildi. Ancak Arzu Mandalı Sucu sıralamadaki yerini beğenmeyip adaylıktan çekildi.

"TEPKİ KOYMAM GEREKİYORDU"

Adaylıktan çekilmesi ile ilgili konuşan Sucu "Yapılan anketlerde ben 3'üncü sırada çıktım. Genel merkezde de 3'üncü sıradaydım. Bir anda bireysel hırslar girdi araya ve 6'ncı sıradan aday gösterildim. Ben de tepkimi koydum. Kendim geri çekildim. Tepki koymak gerekiyordu" dedi.

"DURUŞUM AYNI"

Biat kültürü ile yetişmediğini belirten Sucu, "Böyle bir karar verdim. Sonuna kadar da CHP’liyim. Duruşum aynı. Emek vermek için de vekil veya aday olmak şart değil. Hiçbir kırgınlığım yok. Örgütüme teşekkür ederim benimle oldu, bana inandılar. Allah nasip ederse bir gün olmam gereken yerde olacağım. Kendimi tanıyorum. Ben istemeden beni kimse siyasetten çekemeyecek" ifadelerini kullandı.

1 KASIM'DA 5. SIRADAN ADAYDI

Tekirdağ’ın Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın kızı olan Arzu Mandalı Sucu, 1 Kasım 2015 tarihindeki seçimlerinde CHP’den 5. sıradan Tekirdağ milletvekili adayı gösterilmişti. Ancak CHP 3 milletvekili çıkardığı için meclise girememişti.

Güncellenme Tarihi : 23.5.2018 16:07

İLGİLİ HABERLER