Gündem
  • 26.5.2018 13:26

CHP'den 62 maddede vatandaşı kandırma rehberi

CHP, daha önceki seçimlerde kullandığı ‘propaganda’ kitapçığını güncelleyerek teşkilatlara dağıttı. Vatandaştan oy alabilmek için partililere yalan, hile, iftira taktiklerinin verildiği o kitapçığa GÜNEŞ Gazetesi ulaştı.

Türkiye 24 Haziran’da cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimi için sandık başına gidecek. Cumhuriyet Halk Partisi, AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin Cumhur İttifakı adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a karşı çıkartacak aday bulamadı. FETÖ talimatlı proje ittifakı için çalışmalara başlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Saadet Partisi ve İP’le 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü çatı aday yapma planı altüst oldu.

Her yol mübah mantığı 
Bir seçim hezimeti daha yaşamaktan korkan CHP lideri Kılıçdaroğlu, partideki en büyük rakibi Yalova Milletvekili Muharrem İnce’yi aday gösterdi. CHP’li İnce seçim çalışmalarına başlarken Kılıçdaroğlu’nun açıkladığı milletvekili aday listeleri partiyi adeta böldü. İç kaosun hakim olduğu CHP’de daha önceki seçimlerde kullanılan ‘propaganda’ kitapçığı güncellendi. Teşkilata dağıtılan kitapçığın ilk sayfasında “İkna Hitabet Propaganda” yazıyor. Seçmenlerden oy alabilmek için CHP’nin her türlü yola başvurabileceğinin itirafı kitapçıkta açık açık yer alıyor.

Utanmazlığın bu kadarı 
Kitapçıkta vatandaştan oy alabilmek için partililere yalan, hile, iftira taktikleri veriliyor. Skandal kitapçığı GÜNEŞ Gazetesi ele geçirdi. Türkiye’yi yönetme hayaliyle yola çıkan ana muhalefet partisi CHP’nin tüm seçim stratejisinin halkı kandırma üzerine kurulu olduğu ortaya çıktı. CHP’nin seçimlerdeki yol haritası olan kitapçıkta, tüm vaatlerinin yalan, tüm söylemlerin de aldatmacadan ibaret olduğu net bir şekilde görülüyor. Bununla da kalmayıp CHP’lilere, kullanmaları için örnek yalanlar bile sunuluyor.

Tanıdık taktik

Cumhuriyet Halk Partisi’nin ortaya çıkan kepaze seçim stratejisi aslında bir ilk değil. Çünkü CHP’li siyasetçiler yıllardır aynı uygulamalarla yola çıkıp seçmeni kandırmaya çalışıyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında CHP Grup Başkanvekili Engin Altay’ın kullandığı skandal ifadeler parti zihniyetini ortaya koymuştu. Altay, “AK Parti hükümeti, dünyanın en iyi işini yapsa bile biz karşı çıkarız” ifadelerini kullanmıştı. CHP’nin en yetkili isimlerinden biri olan Altay, ‘seçmeni kandırma taktiği’ni böyle itiraf etmişti.

muharrem ince halay ile ilgili görsel sonucu

İŞTE SKANDAL MADDELER :
 “İkna-İletişim-Propaganda Kısa Notlar” başlıklı bölümde CHP teşkilatlarına adım adım yol haritası çiziliyor. İçerikler incelendiğinde skandal ifadelerle talimatlar verildiği anlaşılıyor. CHP teşkilatından vatandaşlara vaatler uydurulması isteniyor. Halkın ilgisini çekecek, sarsıcı vaatlerin ortaya atılmasıyla gündemin meşgul edilmesi planlanıyor. Örnek yalan olarak ise “Tüm çalışanlara yaz tatili için devlet katkısı” metnine yer veriliyor.

Ä°lgili resim

TOPLUM HAFIZASINA HAKARET 

CHP yönetimi partililerinden seçmene yalan söylemesini istiyor. Özellikle şoke edici yalan ortaya atılması istenilen kitapçıkta bu durumun ifşa olması durumunda başka bir yalanla olayı geçiştirmeye çalışılması gerektiği anlatılıyor. Topluma hakaret edilerek vatandaşların hafızasının sadece 27 gün olduğu belirtiliyor. Halk unutur gider ifadeleri kullanılıyor.

ABARTARAK DİKKATLERİ TOPLA

Vaat ve yalanla doymayan CHP bolca da abartı istiyor. Teşkilatların vereceği bilgilerin abartılabildiği kadar abartılması isteniyor. Böylelikle kamuoyunda yer alınması hedefleniyor. Dikkat çekmenin en doğru yolu olarak bu taktik veriliyor.

SÜREKLİ SEÇMENİ TEKRARLA

CHP’lilere karşısındakilerin ne anlatırsa anlatsın sonuna kadar dinlenilmesi gerektiği belirtilen kitapçıkta, vatandaşın söylediklerinin tekrarlanması isteniyor. Şahsi fikirlerinizi daha sonra söyleyin talimatı veriliyor. Genel merkezden gelen talimatlar ve takdirler içerisinden çok dikkat çeken bölüm ise Sultan 2. Abdülhamit’e hakaret edilmemesi yönündeki telkin. Şaşırtıcı bir şekilde CHP eleştiriler yerine övücü ifadeler kullanılmasını istiyor. Kararsız seçmenlerin böylelikle kandırılabilmesi hedefleniyor.

AÇIKÇA SINIF AYRIMCILIĞI EMRİ

Vatandaşlarla ilkokul çocuklarıyla konuşur gibi konuşulmasını isteyen CHP yönetimi, iknanın eğitim durumu düştükçe kolaylaşacağını aklınızdan çıkarmayın uyarısında bulunuyor.  Seçmenden gelen ters sorular karşısında yanıt vermemek için lafın dolandırılması öğretiliyor. “Burada daha önemli bir konu var” yalanı örnek veriliyor. CHP’nin başarısızlıklarına gelince konuları geçiştirin ve duymazdan gelin yazılan kitapçıkta örnek olarak ise “Müsaade edin anlatayım” yalanına başvurun deniliyor. Konuyu başka bir mecraya çekip hedef saptırın diye taktik veriliyor. Olumsuz durumlar karşısında, “Partimizin kurullarının kararı” diyerek konuyu kendinizden uzaklaştırın emri verilirken, olumlu bir durum karşısında ise “Kararı biz aldık” mesajı veren talimat veriliyor.

Güncellenme Tarihi : 26.5.2018 13:56

İLGİLİ HABERLER