Gündem
  • 23.3.2018 12:48

CHP'den çelişkili ‘Doğan Medya’ açıklaması

Doğan Medya Grubunun satılmasıyla ilgili yorum yapan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, kendisiyle çelişti. Satılan gazete ve kanalların yıllardır Doğan’ın tekelinde olduğunu unutan Özel, “Medyada tekelleşme yaratır. Rekabet Kurulunun izin vermemesi lazım” ifadelerini kullandı.

Aydın Doğan’ın pes ederek medya sektöründen çekilmesi, ülke gündemine bomba gibi düşmüştü. Demirören Şirketler Grubu’na satılan gazete ve kanalların ardından çeşitli kesimlerden birçok isim konu hakkında değerlendirmelerde bulunurken, CHP yine çelişkili bir yorum yaptı.

AYDIN DOĞAN’IN ELİNDEYKEN TEKELLEŞME OLMUYOR MUYDU?

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, söz konusu medya organlarının satılmadan önce tek elde tutulduğunu düşünmeden kendince açıklamalarda bulundu.

Özel, Cumhuriyet’e yaptığı değerlendirmede, Doğan Medya grubunun satışıyla, Türkiye’deki çok büyük bir medya grubunun, tek elde toplanması sonucunu doğuracağını, bunun da son derece sıkıntılı sonuçlar vereceğini söyledi.

Bu satışın medyada büyük bir tekelleşmeye sebebiyet vereceğini öne süren Özel, şunları söyledi:

Bunu Doğan Medya grubunu satın alan aileden veya gruptan bağımsız olarak söylüyorum, dünyada da bu tür dengesiz dağılımların sıkıntılı sonuçlar yarattığı biliniyor. Örneğin İtalya’da da benzer durum yaşanmış ve farklı düzenlemelere gidilmek zorunda kalmıştı. Farklı iş kollarında sermayesi olanların medya sahibi olmaması, sermayesi sadece basın yayın konusunda birikmiş kişilerin medya organlarını satın alabilmesi gibi etik ve yasal düzenlemeler var dünyada. Türkiye’nin bunları konuşması, tartışması gerekiyor. Ama Türkiye’de bu konuda hiçbir düzenleme yapılmadığı gibi, daha da sağlıksız bir sürece doğru ilerleniyor.

REKABET KURULUNA SESLENDİ

Ortaya çıkan durumun iktidar lehine bir tablo oluşturduğunu ve önümüzde de kritik 2019 seçimleri olduğunu söyleyen Özel, “Rekabet Kurulu bu satışa onay vermemeli. 2019 seçimleri yaklaşırken, bir çok konuda haksız, adaletsiz düzenlemeler, YSK’nin talihsiz kararı ortadayken, medya alanındaki bu tek taraflı kümelenmeyi son derece tehlikeli görüyoruz” diye konuştu.

YENİ AKİT

Güncellenme Tarihi : 23.3.2018 12:50

İLGİLİ HABERLER