Gündem
  • 18.11.2018 09:06

CHP, İP ile resmi HDP ile gayri-resmi ititfak kurdu

CHP'nin seçim taktiği belli oldu : İP ile açık HDP ile gizli ititfak...
CHP Doğu ve Güneydoğu'da HDP adaylarını, HDP'de batıda CHP adaylarını destekleyecek.  İYİ Parti ile 9 ilde işbirliği yapılacak. Bu illerde başkan yardımcılıklarına İP'li isimler getirilecek ve belediye meclisinde İP'lilere yer verilecek.
FETÖ'cüler ise batıdaki bütün seçim bölgelerinde CHP'yi, Doğu ve Güneydoğu'da ise HDP'yi destekleyecek.

CHP, yaklaşan yerel seçimlerde Saadet Partisi ve İP’le 24 Haziran öncesinde olduğu gibi ittifak zemini arıyor. Ankara ve İstanbul’da da HDP’nin gizli desteği hedefleniyor.

CHP’de yerel seçimler öncesi aralarında büyükşehir ve illerin de bulunduğu 252 belediye başkan adayı açıklanırken bir yandan da ittifak hesapları yapılıyor.  CHP bir yandan aday belirleme sürecini devam ettirirken bir yandan da 24 Haziran seçimleri öncesi kurulan “Millet İttifakı”nda olduğu gibi İP ve Saadet Partisi ile birlikte hareket etmek istiyor.

Bu kapsamda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ilk olarak İP Genel Başkanı Meral Akşener ile geçen hafta bir görüşme gerçekleştirdi.  Görüşmede “ilkesel görüş birliği”nin sağlandığı öğrenilirken Kılıçdaroğlu’nun Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu ile de bir görüşme yapması planlanıyor. HDP ile açık bir temas olmasa da HDP seçmeninin, İstanbul ve Ankara’da CHP adaylarından yana oy kullanacağı hesabı yapılıyor.

Türkiye geneli için çalışmamız yok

CHP - İP görüşmeleri sonrası İP’in Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın “Görüşmenin içeriğini genel başkanlara sunup haftaya tekrar görüşeceğiz. Türkiye’nin tamamına yönelik bir çalışma yok, dar çerçevede bir ittifaka ilişkin çalışma yaptık” diye konuştu.

CHP ile Kandil’in partisi HDP arasındaki örtülü ittifak açığa çıktı: CHP’liler ne desem ‘itirazsız’ kabul etti

CHP ile Kandil’in partisi HDP arasındaki örtülü Yerel Seçim ittifakı açığa çıktı. CHP’nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşen HDP’nin güçlü isimlerinden Ahmet Türk, resmi olmayan bir ittifak olacağını dile getirdi.

CHP ile Kandil’in partisi HDP arasındaki örtülü Yerel Seçim ittifakı açığa çıktı. CHP’nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşen HDP’nin güçlü isimlerinden Ahmet Türk, resmi olmayan bir ittifak olacağını dile getirdi.

Türk, Kılıçdaroğlu’nun görüşme esnasında sözlerini ‘onayladığını’ kendisine karşı çıkmadığını belirtti. HDP’den gelen tepkiler üzerine Ahmet Türk, Kılıçdaroğlu ile bir kurum adına görüşmediğini kaydetti.

Yerel Seçim’de resmi ittifakın mümkün olmadığını hatırlatan Türk, ‘ancak’ diyerek “Birçok yerde o ilin yönetimini değiştirecek bir güç varsa, onu doğru kullanmak gerekir” sözlerini sarf etti. Ahmet Türk, HDP’de aktif siyaset yapmasa da, seçmen üzerinde etkisi olduğunu hatırlattı.

 

 

Güncellenme Tarihi : 20.11.2018 14:13

İLGİLİ HABERLER