Gündem
  • 11.3.2018 23:12

CHP Karamollaoğlu'nu övdü

2019'da yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili olarak Aadalet ve Kalkınma Partisi ile Milliyetçi Hareket Partisi'ne tepki gösterdi. Sadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, "Biz uyum yasalarının çıkacağını düşünürken ortaya ‘Cumhur İttifakı’ çıktı. Ya bırakın bunları şimdi. Milletin derdine bakın. Ülkenin derdine bakın” dedi.

"EĞER BİR İTTİFAK KURULACAKSA..."

Karamollaoğlu, "Eğer kurulacak bir ittifak olacaksa o da ‘İlkeler İttifakı’ diyoruz. Bu ilkelerde öyle ‘beş milletvekili ver, on bakanlık al’ pazarlığı ile de ölçülemez. Bu memleket değil 20 milletvekiline, 120, 200 milletvekiline bile satılamaz" ifadesini kullandı.

CHP KARAMOLLAOĞLU'NU ÖVDÜ

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, "Cumhuriyet Halk Partisi artık bu tüzük kurultayıyla örgüt içi meselelerini tartışma defterini kapattı. Bundan sonra artık kimse örgüt içini tartışmayacak, bundan hep beraber hedef iktidar. Yerelde, yerel yönetimlerde iktidar, genelde Türkiye'de iktidar. Artık başka meşgul olacağımız hiçbir şey yok." dedi.

KARAMOLLAOĞLU'NA CUMHUR İTTİFAKI YANITI 

Tezcan, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun Cumhur İttifakı'nda yer almayacakları yönündeki açıklamalarını nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine, "Saygı duyarız" ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Mersin'de "bozkurt" işareti yapmasıyla ilgili yorumu sorulan Tezcan, "Hayırlı, uğurlu olsun. Çöküşün eşiğinde. Hangi işareti yaparlarsa yapsınlar, çöküşten kurtulamayacaklar." dedi.

Özelleştirilecek şeker fabrikalarında işçilerin işten çıkartılmayacağı yönündeki açıklamalarla ilgili bir soruya Tezcan, şu karşılığı verdi: 
"Madem işçiyi çıkartmıyorsunuz, niye satıyorsunuz? Bunlar milletin malı. Milletin malını işletmeye devam edin. Zarar da etmiyor bunlar, kar eden kuruluşlar. Niye satıyorsunuz? Birine bunu peşkeş çekme ihtiyacınız mı var? İşçiyi çıkartmayacaksanız satmayın. O yüzden bunlar samimi ve inandırıcı ifadeler değil."

Güncellenme Tarihi : 11.3.2018 23:21

İLGİLİ HABERLER