Gündem
  • 14.11.2018 22:49

CHP'li vekil Karadenizlileri Rum ilan etti

CHP'li vekil Trabzonlulara hakaret yağdırdı!

CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygün büyük bir skandala imza attı. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın 9 Kasım’da Kadir Mısıroğlu’nu ziyaret etmesini bahane eden Aygün, Trabzonlulara hakaretler yağdırdı. Bu hakaretlerin tek sebebi ise Mısıroğlu'nun Trabzonlu olmasıydı...

CHP'li vekil Trabzonlulara hakaret yağdırdı!

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın 9 Kasım'da Kadir Mısıroğlu'na yaptığı ziyaret muhalefin diline pelesenk oldu.

Ancak bu eleştiriler arasında öyle biri vardı ki tam anlamıyla skandal ifadelerle dolu.

CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygün Erbaş'ın ziyaret ettiği Mısıroğlu'nu tarif ederken aşağılayıcı cümlelerle onun Trabzonlu olduğunun altını çizdi. Ama Aygün'ün skandal sözleri bununla sınırlı kalmadı.

İşte büyük tepki çeken Aygün'ün o sözleri;

"FESLİ MISIRLIOĞLU… BAKIN NERELİ DERSENİZ TRABZONLU!!!"

"Hepimizin vergileriyle, hepimizin vergileriyle diyorum oturan Diyanet İşleri Başkanı gidiyor, Atatürk'e laf uzatan Fesli Mısırlıoğlu'na, ve bakın nereli derseniz Trabzonlu... Trabzon Kurtuluş döneminde kimlerin elindeydi?

"RUM PONTUSUNUN ELİNDEKİ TRABZONLU!!"

Evet, Rum Pontusun elinde olan Trabzonlu bir tane Feslinin açıklamaları sonucunda her ilimizden fışkıran böyle hareketle karşı karşıyayız. Şiddetle kınıyoruz diyorum" ifadelerini kullandı.

Kurtuluş Savaşında Trabzon'un Rum Pontus'un elinde olduğunu zanneden Kadir Mısıroğlu'nun Trabzonlu olmasından dolayı bütün Trabzonluları bu çirkin ifadelerle karşı karşıya bırakan Aygün'e tepkiler çığ gibi büyüdü.

AK PARTİ TRABZON MİLLETVEKİLİ SALİH CORA: TÜRKİYE'Yİ BÖLMEYE ÇALIŞIYORLAR

Konuyla ilgili görüşlerini belirtmek için A Haber canlı yayınına bağlanan AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, "CHP Tekirdağ Milletvekilinin konuşması çok talihsiz cahilce basiretsiz bir siyaset fukarası olarak değerlendiriyorum. Bütün Trabzonluları töhmet altında bırakacak ayrımcı bir dil bölücü bir ifade olarak görüyorum. Kendisi ne kadar siyaset fukarası ve cahil olduğunu göstermiştir. 28 Şubat sürecinin tipik olayıdır, Türkiye'yi bölmeye çalışıyorlar. AK Parti'nin hedeflerini gerçekleştirmesini hiç kimse engelleyemeyecektir. Bunun bir operasyonel faaliyet olduğunu düşünüyorum" dedi.

AK PARTİ TRABZON MİLLETVEKİLİ MUHAMMET BALTA: ŞİDDET VE NEFRETLE KINIYORUM

CHP'nin Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun Trabzonluları aşağıladı. Konuyla ilgili A Haber canlı yayınına telefonla bağlanarak konuşan AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, "Gazi TBMM çatısı altında millet iradesini temsil eden bir milletvekilinin kendi tarihinden haberi olmadan birilerini eleştirirken diğerlerini çok üzücü benzetmelerle beraber özellikle Fatih'in fethettiği Yavuz'un yönettiği Kanuni'nin doğduğu bir şehrin evlatlarının Cumhuriyet'in kuruluşundan ve ondan öncesinde vatana bayrağa en büyük sevdası olan ve bu aşkı uğruna gözünü kırpmadan canını feda eden Trabzonlulara yapılmış olan bi hakareti şiddetle ve nefretle kınıyorum" ifadelerini kullandı.

AK PARTİ ORDU MİLLETVEKİLİ ŞENEL YEDİYILDIZ: HAKKI VE HADDİ YOKTUR
Konu ile ilgili görüşlerini belirtmek için A Haber canlı yayınına bağlanan AK Parti Ordu Milletvekili Şenel Yediyıldız, "Bu sözler haddini aşan sözler. Bir milletvekilinin toplumu birbirine düşürmeye hakkı ve haddi yoktur. Trakyalılar ile Karadenizlileri karşı karşıya getirmek için yapılmıştır" ifadelerini kaydetti

 

Güncellenme Tarihi : 14.11.2018 22:57

İLGİLİ HABERLER