Gündem
  • 24.1.2018 11:29

CHP'li vekilden ihanet gibi açıklama

CHP’li vekil: Reyhanlı’ya saldırı Türkiye topraklarından yapıldı..

CHP Milletvekili Mevlüt Dudu, Reyhanlı’ya gerçekleşen roket saldırılarının Efrin’den yapılmadığını belirterek, “Roketlerin menzili 12 kilometre. Suriye sınırı 12 kilometreden daha fazla. Saldırının önceden hazırlanarak, Türkiye topraklarından yapıldığı bilgisi bize verildi” dedi.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Efrin’e dönük kara ve havadan saldırısının üçüncü gününde, Hatay sınırdaki Reyhanlı ilçesine ve Kilis’e roketli saldırılar gerçekleşmişti. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, Reyhanlı’ya yönelik gerçekleşen roket saldırısının Türkiye sınırları içinden düzenlendiğini söyledi.

'SALDIRI ÖNCEDEN HAZIRLANDI’ 

 Dudu, roketlerin menzilinin 12 kilometre olduğunu belirterek, bu saldırının Efrin’den gerçekleşmiş olma ihtimalinin olmadığını söyledi. Cumhuriyet’in haberine göre CHP’li vekil, Reyhanlı’daki yaralıları ziyaret ederek geçmiş olsun dileğinde bulundu ve gazeteye şu açıklamada bulundu: “Bu roketlerin menzili 12 kilometre. Ve buradan (Reyhanlı kent merkezi) Suriye sınırı yani Afrin bölgesi 12 kilometreden daha fazla. Yine aldığımız bilgiye göre, saldırının daha önceden hazırlanarak, Türkiye topraklarından bir yerden yapıldığı bilgisi bize verildi. Yani saldırının terör örgütü tarafından yapıldığı noktasında şüphe yok ancak, Suriye’den değil, Reyhanlı kırsalından önceden hazırlık yapılmak suretiyle bu saldırının yapıldığı ve roketlerin oradan ateşlendiği bilgisi bize ulaştı. Bu da ciddi ve dikkate alınmaya değer bir bilgidir. Bu noktada hükümetin, devletin gerekli tedbirleri alacağını ve üzerine düşeni yapacağına inanıyorum.”

 

Güncellenme Tarihi : 24.1.2018 11:37

İLGİLİ HABERLER