Gündem
  • 28.11.2016 00:13

CHP'liler Demirtaş'ı ziyaret kuyruğunda

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Edirne F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı ziyaret eden ilk milletvekili oldu.CHP'li diğer isimlerinde Delirtaş'ı ziyaret etmek için başvuruda bulunduğu öğrenildi.
Tanrıkulu'nun Demirtaş'ı ziyaretine kızan Gökçek kendisini HDP'ye geçmeye davet ederken Demirtaş'tan Gökçek'e mesaj yollandığı ortaya çıktı..

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında 4 Kasım'da tutuklanan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Edirne F tipi Cezaevi'nde CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu tarafından bugün ziyaret edildi.

Adalet Bakanlığı'nca uygulanan cezaevi ziyaret yasağı nedeniyle HDP'li milletvekilleri şimdiye kadar Demirtaş ve diğer tutuklu milletvekillerini ziyaret edemezken, Tanrıkulu'nun ziyareti Demirtaş'a yapılan ilk milletvekili ziyareti oldu.

Ankara Belediye Başkanı Melih Gökçek, Twitter hesabında CHP'li Tanrıkulu'nun Demirtaş’ı gizlice ziyaret ettiğini iddia ederek, “Sezgin Tanrıkulu sessizce Selahattin Demirtaş'ı hapishanede ziyaret etmiş. Sağduyulu CHP'liler CHP nereye gidiyor?" paylaşımında bulunmuştu. Gökçek'in bu tweet’i üzerine Sezgin Tanrıkulu ise Twitter'dan verdiği cevapta, "Henüz ziyaret etmedim. Ama en yakın zamanda ziyaret etmek istiyorum. Her şey siyaset değil. Bu günler geçer, insanlık ve dostluk geriye kalır" ifadelerini kullanmıştı. ‘BU TATSIZ GÜNLER ELBET GEÇER’ Sezgin Tanrıkulu, ziyaret sonrası paylaştığı tweet’te de "Edirne'ye geleceklere ciğerci Bahri beyi öneriyorum. Her şey çok güzeldi. Bu tatsız günler elbet geçer, yaşam ve güzellikler baki kalır" ifadelerine yer verdi.

HDP Eş Genel Başkan Selahattin Demirtaş’ı Edirne’de tutuklu bulunduğu cezaevinde ziyaret eden CHP’li Sezgin Tanrıkulu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Melih Gökçek’e selam getirdi.

CHP’li Tanrıkulu’nun Demirtaş’ı ziyaretinin ardından AK Partili Gökçek, kişisel Twitter hesabından, “Sezgin Tanrıkulu Demirtaş’ı hapishanede ziyaret etmiş. CHP’liler içinize sindi mi? Tanrıkulu HDP’ye geçsene” paylaşımında bulundu. Tanrıkulu ise Gökçek’in mesajının ardından şunları söyledi: “Madem yazdın, üzerimde kalmasın; ‘Şapşik'e selam söyle, çıkınca muhabbete devam edeceğiz’ dedi.” 

 

Güncellenme Tarihi : 28.11.2016 00:36

İLGİLİ HABERLER