Gündem
  • 17.3.2018 15:49

CHP'lilerden Mehmetçik'e hakaret

CHP'li isimden Mehmetçik'e hakaret!

CHP'li Altay, terör örgütlerine tarihlerinin en büyük hezimetini yaşatan kahraman Mehmetçik'e hakaret etti. İlhan Cihaner ise terör örgütü PKK'yı meşrulaştırmaya çalıştı.

CHP İstanbul Milletvekili İlhan Cihaner, Mehmetçik ve Özgür Suriye Ordusugüçlerinin Afrin’de sıkıştırdığı PKK/PYD’li teröristleri imha etmeye hazırlandığı dönemde bir gazeteye röportaj verdi.

KANDİL’İN AKIL HOCASI

Eli kanlı terör örgütü PKK/PYD’yi ‘Kürt hareketi’ olarak nitelendiren Cihaner, binlerce insanın şehit olduğu terör saldırılarını ise ‘silahlı eylem’ olarak adlandırdı. Cihaner, PKK elebaşlarının yuvalandığı Kandil’e de akıl vererek “Ateş keserek hükümetin elini zayıflatın” şeklinde mesaj gönderdi.CHP Grup Başkanvekili Engin Altay da katıldığı başka bir televizyon programında, terör örgütünün sözcülüğüne soyundu. Afrin'in içini fare kapanına benzeten CHP'li Altay, “Afrin bir bubi tuzağı, felaket. Sur'un 100 katını düşünün. Askeri bir tuzağa sokacağız. Her köşesinde mayın olan bir labirente Mehmetçik’i niye sokuyoruz” dedi. “Türk askeri Afrin’e girmesin” yaygarası koparan Engin Altay, Zeytin Dalı Harekatı için “AK Parti’nin seçim propagandası” yakıştırması yaptı. Güneş'in haberine göre, daha da ileri giden Altay, hayvanların ölümünde kullanılan ‘telef olmak’ ifadesini Mehmetçik için sarf etti.

AMACINI AÇIKLAMIŞTI

Türkiye’nin milli güvenliğini tehdit eden PKK/PYD-YPG ve DEAŞ’lı teröristlere karşı başlatılan Zeytin Dalı Harekatı’nı hedef alan Altay, Meclis’te yaptığı konuşmada asıl amacını gözler önüne sermişti. Altay, “Hükümet dünyanın en doğru işini yapsa bile yanında olmayacağız” ifadesini kullanmıştı.

Engin Altay, şehitler için ‘telef olmak’ ifadesini kullandı.

İlhan Cihaner, PKK/PYD’yi ‘Kürt hareketi’, kanlı terör saldırılarını ise ‘silahlı eylem’ olarak nitelendirdi.

Güncellenme Tarihi : 17.3.2018 15:50

İLGİLİ HABERLER