Gündem
  • 17.6.2018 12:15

CHP'nin HDP ile anlaşmasının ayrıntıları ortaya çıkıyor

Kandil’e göz kırpan Muharrem İnce’nin hedefi terörist başı Öcalan'ı cezaevinden salıvermek..

 

CHP’li İnce’nin başkan olduğunda yardımcısı yapacağı Demirtaş’la anlaşmasının detayları ortaya çıktı. HDP’ye güzellemeler yapan ve Kandil’e göz kırpan İnce’nin hedefi, Apo’yu cezaevinden salıvermek.

Türkiye’de milyonlarca seçmen 24 Haziran’da cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimi için sandık başına gidecek. Dış güçler ve batı, büyük Türkiye’ye karşı saldırına son günlerde arttırdı.  İçerideki işbirlikçileri ise muhalefet kılıfı adı altında seçimleri provoke edip, ülkeyi karıştırmaya çalışıyor. CHP ve Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başrolde yer aldığı sürecin en önemli aktörü olarak partinin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce dikkat çekiyor.

ÖZEL İTİRAF ETMİŞTİ 

Aday gösterilen İnce’nin ilk işi, terör örgütü PKK’nın siyasi kolu HDP’nin terör soruşturması kapsamında Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan cumhurbaşkanı adayı Selatin Demirtaş’ı ziyaret etmek oldu. Yapılan görüşmede HDP’nin FETÖ destekli terör ittifakının gizli üyesi olmasına karar verildi. İkilinin cezaevinde yaptığı görüşmede belirlediği yol haritası adım adım uygulamaya konuldu. Kapılı kapılar ardında yapılan anlaşmanın siyasi boyutunu CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel itiraf etti.  Özel, cumhurbaşkanlığı seçiminde İnce'nin ikinci tura kalması halinde hapishanede bulundan HDP'nin adayı Demirtaş'a Cumhurbaşkanlığı Yardımcılığı teklif edileceğini açıkladı.

AYNI YER AYNI TAKTİK 

PKK’yı legalleştirmek için her yola başvurulacağının sinyali açık açık verildi. İnce ve Demirtaş’ın en büyük hedefi ise PKK’nın eli kanlı elebaşı Abdullah Öcalan’ı cezaevinden salıvermek. Bu süreçte CHP’liler hem açıklamaları hem de davranışlarıyla teröre tam destek verdi. HDP kamuoyuna ve seçmene sempatik gösterilirken PKK cesaretlendirildi. CHP’li İnce’nin her yerde HDP’ye verdiği destek Kandil’deki elebaşları tarafından memnuniyetle karşılandı. Örgüt harekete geçerek ilk hamlesini Suruç’ta gerçekleştirdi. PKK-FETÖ işbirliğiyle 1 Kasım seçimleri önce kana bulanan ilçede yine aynı taktik uygulandı. Bu kez başrolde HDP-CHP işbirliği yer aldı. İsimler değişse de hedefin hep aynı olduğu bir kez daha gözler önüne serildi.

HDP’liler planı açık etti

İnce ve Demirtaş’ın anlaştığı yol haritasının İmralı’daki buluşmalarda görüşüldüğünü HDP’li Ömer Öcalan ve Pervin Buldan açık açık dillendirdi. İki isimde terör elebaşına ‘liderimiz’ deme kepazeliğinde bulundu. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, 24 Haziran sonrası planları tutarsa ilk icraatlarını açıkladı. Buldan, bebek katili Öcalan'ın tecridini kaldıracaklarını ilan etti. “Kazanırsam Kürt Meselesini mecliste çözeceğim” diyen İnce'ye, PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın yeğeni HDP Şanlıurfa Milletvekili adayı Ömer Öcalan mesaj gönderdi. Yeğen Öcalan, “HDP hazırdır, bu işin en büyük muhatabı olan İmralı'da bulunan önderimiz de hazırdır” dedi.

(Güneş)

 
Güncellenme Tarihi : 17.6.2018 12:21

İLGİLİ HABERLER