Gündem
  • 8.7.2015 02:53

CHP'de yolsuzluk dayağı

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, emlak yolsuzluklarıyla gündeme geldi. CHP bu skandallarla çalkalanırken, başkan bu işe çok kızdı. Partideki gerginlik sokağa yansıdı. CHP'nin yolsuzluklara karşı çıkan meclis üyesi Hüseyin Sağ, dün sokakta saldırıya uğradı..

İlgezdi çifti üst üste gelen skandallarla sarsıldı. Önce, milletvekili yemini ederken sol kolunu kaldırarak ezilenlerin yanında olacağını söyleyen CHP'li Gamze Akkuş İlgezdi'nin 5 milyon dolara İstanbul'un en gözde projesinden daireler aldığı ortaya çıktı. Ataşehir Belediyesi Başkanı olan Battal İlgezdi ise belediyede sağlık çalışanı olarak görev verdiği eşinin ancak 281 yıllık maaşıyla alabileceği Bağdat Caddesi'ndeki 3 rezidansın gündeme gelmesine çok kızdı. Eşini bu durumdan kurtarmak için parayı kendisinin verdiğini açıkladı. Ama kendi foyası da çabuk ortaya çıktı.

CHP'Lİ ÜYEYE SOKAKTA SALDIRI
Battal İlgezdi'nin de partinin en tepesindeki isimlerle kendi yakınlarına Ataşehir'deki Buz Rezidans'ta onlarca daire kazandırdığı yazıldı. Üstelik Buz Rezidans projesi tamamen skandallarla doluydu. Proje arsası imarı düşükken İlgezdi'nin akrabalarına satılmış, daha sonra imar payı genişletilerek bir anda yüzlerce milyon dolarlık projenin önü açılmıştı. Ataşehir'de ortaya çıkan emlak vurgunu, CHP'yi karıştırdı. Birçok üst düzey partilinin de daire sahibi olduğu Buz Rezidans'daki skandalların art arda gelmesi üzerine Battal İlgezdi'nin sinirleri de yıprandı. Ve dün, partiyi sarsan yeni bir gelişme yaşandı...

İLGEZDİ'DEN ŞİKAYETÇİ OLACAK
İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde yaptığı çalışmalar ve yolsuzluk iddialarına karşı verdiği soru önergeleriyle ile gündeme gelen CHP'li meclis üyesi Hüseyin Sağ, saldırıya uğradı. Kadıköy Göztepe'deki evinden spor yapmak üzere çıkan Hüseyin Sağ, aracıyla hareket halindeyken takip eden üç kişi önce Sağ'ın otomobiline arkadan hafifçe çarptı. Otomobili durdurup aşağı inen CHP'li meclis üyesi Sağ hasarı kontrol ederken, saldırganlar yumruk ve tekme atmaya başladı. Saldırganların elinden güçlükle kurtulan Hüseyin Sağ, koşarak olay yerinden uzaklaştı. Kırılan burnundan ameliyat olan Sağ, Battal İlgezdi'den şikayetçi olacağını söyledi.



İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin CHP'li meclis üyesi Hüseyin Sağ, dün saldırıya uğradı. TAKVİM'e konuşan Sağ "Üç kişi saldırdılar. Kaçmasam daha ciddi şeyler olabilirdi" dedi. Saldırıda Sağ'ın burun ve çenesi kırıldı.

Milletvekili olana kadar kocasının başkan olduğu Ataşehir Belediyesi'nde sosyal işler koordinatörü olarak çalışan Gamze Akkuş İlgezdi'nin, 5 milyon dolara Bağdat Caddesi'nde 3 tane rezidans alması, CHP'lileri de ayağa kaldırdı. Parti içinde "Bu değirmenin suyu nereden geliyor" yorumları yapıldı.

PROFESYONEL ADAMLAR
CHP'den hem Kadıköy, hem Büyükşehir Belediyesi meclis üyeliği yapan Hüseyin Sağ 10 yıldır inşaat projelerine karşı yürüttüğü mücadelelerle tanınıyor. Sağ, olay için "13.00 gibi Göztepe'deki evimden çıktım. Aracımla 150 metre gittikten sonra, bir araç arkadan aracıma çarptı. Arabadan hasara bakmam için indiğimde üç kişi birden üzerime saldırdı. Burnum ve çene kemiğim kırıldı. Adamlar çok profesyoneldi" dedi.

Mevlüt YÜKSEL / TAKVİM
 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 19:28

İLGİLİ HABERLER