Gündem
  • 18.4.2015 12:10

CHP’li Baysan adaylıktan çekilmekten vazgeçti

Baysan’ın, CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun isteği üzerine yeniden adaylık başvurusu yaptığı belirtilirken, İl Başkanı Abdullah Özyiğit, Baysan’ın sağlık durumunun risk taşımadığını ve adaylığının devam ettiğini bildirdi.

CHP Genel Merkezi tarafından 7 Haziran’da yapılacak seçimde Mersin’den 4. sırada kontenjan adayı gösterilen Mustafa Baysan, kalpte ritm bozukluğu yaşaması nedeniyle 9 Nisan 2015 tarihinde CHP Mersin İl Başkanlığı’na istifa dilekçesi göndererek, adaylıktan çekilmişti. Bunun üzerine CHP, 4. sıra için yeni aday arayışına girerken, sürpriz gelişme yaşandı. Baysan’ın, Kılıçdaroğlu’nun isteği ve sağlık durumunun düzelmesi üzerine yeniden adaylık başvurusu yaptığı öğrenildi. Yüksek Seçim Kurulu, bu başvuruyu onaylarsa, Baysan’ın 4. sıra milletvekili adaylığı devam edecek.

Öte yandan, gelişmeler üzerine yazılı bir açıklama yapan CHP Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit de daha önce kalp spazmı ve kalp ritm bozukluğu rahatsızlığı nedeniyle CHP Mersin 4. sıra milletvekili adaylığından istifa dilekçesini sunan Baysan’ın, Mersin adaylığının devam ettiğini belirtti. Özyiğit, “Sayın Mustafa Baysan’ın, yaptırdığı kapsamlı tetkik ve muayene sonucunda herhangi bir risk taşımadığı nedeniyle partimizin 4. sıra milletvekili adaylığı devam etmektedir. Sayın Mustafa Baysan’ın, Cumhuriyet Halk Partisi’nin Mersin’de başarılı olması için güç katacağına olan inancımızı belirtiyor, başarılar diliyoruz” dedi. 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 20:58

İLGİLİ HABERLER