Gündem
  • 4.3.2015 11:10

CHP'li belediye 100 yıllık çınarı kesti

CHP'li Hayri İnönü ile eşi, sahte tutanak hazırlattı. Demet Sabancı'nın otel için 100 yıllık çınarı kestirmesini sağladı. TAKVİM'in yazdığı bu skandal, Twitter'da ilk sırada yer aldı. Sosyal paylaşım sitesinde "Gezi zekalılar nerede" başlığı açıldı. Ancak katliamın boyutu bununla sınırlı kalmadı. Koca çınarın tam 8 saatte kesildiği ortaya çıktı...

Doğa düşmanı CHP, icraatta sınır tanımadı. Önce Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, kentteki tarihi çınarlara baltayı salladı. Şimdi de İstanbul'un Şişli Belediyesi, katliam yaptı. CHP'li Belediye Başkanı Hayri İnönü, Demet Sabancı'nın oteli için düğmeye bastı. Sabancı, Maçka'daki milyon dolarlık otelinin önünde bulunan çınar ağacının manzarayı kapattığını belirterek yakın arkadaşı Nazlı İnönü'nün kapısını çaldı.

BÖYLE VAHŞET GÖRÜLMEDİ

İnönü çifti de "Hayali ziraat mühendisleri"ne bir tutanak hazırlattı. İki ziraat mühendisinin imzası bulunan tutanakta şu görüşlere yer verildi: "Müdürlüğün talebi üzerine tarafımızca yapılan incelemede Abdi İpekçi Cad. No 42'deki St Regis Otel'in önünde bulunan bir adet çınar ağacının İBB Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nce önceki yıllarda yapılan budama sonucu tamamen kuruduğu, can ve mal emniyeti bakımından ileri tehlike oluşturma olasılığı yüksek olduğundan kesilmesi kanaatine varılmıştır..." Bu tutanak Sabancı'ya gitti. Ardından koca çınar kesildi. Ancak vahşet bununla sınırlı kalmadı. 100 yıl boyunca İstanbul'u süsleyen o çınar adeta işkence edilerek kesildi. Şişli Belediyesi'nin ekipleri testere, hızar ve baltalarla koca çınarın gövdesine darbeleri indirdi. Ağacın yüzlerce kuşa yuva olan dalları parçalara ayrıldı. Ve bu vahşet tam 8 saatte sonlandı. Ancak "bir ağacı bahane edip" Gezi Parkı olaylarını çıkartan zihniyet, bu katliama sessiz kaldı. İstanbul'un en lüks semti olan Maçka'da vahşetle ilgili tek bir ses çıkmadı. Öte yandan TAKVİM'in gündeme getirdiği haber, sosyal paylaşım sitesi Twitter'da günün konusu oldu. Twitter kullanıcıları TAKVİM'in haberini Trend Topic yaparak sosyal medyanın en çok konuşulan konusu haline getirdi. Twitter'da hem İnönü hem de Sabancı'ya tepki vardı. İşte o yorumlar: nnCHP anamuhalefet değil doğaya muhalefet. nnGezi Parkı'nda kıyamet kopartanlar, tencere tava çalanlar neredesiniz! nnMesele ağaç değil anlamadın mı! nnKoskoca 100 yıllık çınar ağacı, sermayeye fazla geldi. nnKatliam yaşanırken o caddede bulunan vatandaşlar... Sesiniz niye çıkmadı! nnHayri Bey! Hayırlı işler! nnOtelin önüne fidan dikmişler. Büyüyünce onu da keserler. nnDemet Hanım, para için koca bir çınarı kesmeye değer mi! nnACABA Geziciler otel önünde çadır kuracak mı?

KAÇAKSA

Türkiye'nin
hatta dünyanın en zengin kadınlarından olan Demet Sabancı, Maçka Otel'i yıkıp St. Regis adıyla yeniden inşa ettirdi. Ancak otele Sabancı'nın "kaçak kat" çıktığı öne sürüldü. TAKVİM'in edindiği bilgilere göre Maçka Caddesi'ndeki binaların yüksekliğinin 21.50 metre olması gerekiyordu. Ancak Demet Sabancı, 2011-2012 yıllarında St. Regis Otel'i inşa ettirirken 21.50 m'lik irtifayı aştı. Bir kat fazla çıkıp çatıyı Boğaz manzaralı restoran yaptı. O dönemde CHP'li Meclis Üyesi olan Dursun Çaltı, bu durumu Belediye Meclis Toplantısı'nda gündeme taşıdı. Ancak iddiaya göre eski başkan Mustafa Sarıgül'ün "Sabancı Ailesi bize çok fazla yardımda bulunuyor. Bu konuda bir şey yapamam" dediği öne sürüldü. Bu arada emlakçılar, Maçka Caddesi'nde boğaz manzaralı binalardaki metrekare birim fiyatının 25 bin dolar olduğunu belirtiyor.

MÜDÜRE TALİMAT!

Demet Sabancı, otelinin önündeki ağacı kestirmek için çocukluk arkadaşı olan Nazlı İnönü'ye gitti. Hayri İnönü'nün "Mesai arkadaşım" dediği Nazlı Hanım, eşi üzerinden Şişli Belediyesi Park Bahçeler Müdürü Esra Dede'ye talimat verdi. Dede'nin imzasıyla "hayali ziraat mühendislerine tutanak" hazırlatıldı. Sahte tutanak sayesinde 100 yıllık dev çınar kesildi. Bu arada İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri, ağacın çürük olduğu yönündeki iddiaları kabul etmedi. TAKVİM'e konuşan yetkililer, "Kütükleri inceledik. İddia edildiği gibi çürük olsa diğer ağacın da kesilmesi gerekir. Nihayetinde her iki ağacın da bakımı ve budaması aynı anda yapıldı. Ayrıca tutanağa imza atan ziraat mühendislerinin adının olmayıp imzasının bulunması son derece dikkat çekici" diye konuştu.

MEVLÜT YÜKSEL-ERHAN ÖZTÜRK

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 21:47

İLGİLİ HABERLER