Gündem
  • 27.8.2016 00:14

CHP'li vekil kime suikast olacağını açıkladı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna saldırıdan 20 gün önce kendisini uyardığını söyleyen Milletvekili Aytun Çıray, hedefteki ikinci ismin HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş olduğunu iddia etti. Cumhuriyet'in Ege'de Son Söz'den aktardığı habere göre, CHP İzmir Milletvekili Çıray, dün Artvin'de düzenlenen ve 1 askerin yaşamını yitirdiği saldırıya ilişkin, "Bugün bu olay olmasaydı şimdi size anlatacaklarımı kimseyle hiçbir şekilde paylaşmayı düşünmüyordum ama olayların ciddiyeti bunları kamuoyuyla paylaşmamı gerektiriyor. 20 gün önce Kemal Bey’i suikast konusunda uyardım" dedi.

'UYARI İSTİHBARATA BAĞLI DEĞİLDİ'

Çıray, "Aklına güvendiğim stratejist arkadaşım ve çalışma grubu, yaptıkları bir beyin fırtınasının ardından olan bitenle ilgili satır aralarını birleştirmişler. Bundan 20 gün kadar önce beni aradı. Darbe girişiminin bir amacının da Türkiye’de bir kardeş kavgası çıkarmak olduğunun, bu aşamadan sonra mezhep veya ırk üzerinden bir kardeş kavgası planlamalarının beklenmesi gerektiğini ve buna niyeti olanlar için sayın Kemal Kılıçdaroğlu’un ilk ve en önemli hedef olabileceğini söyledi. ‘Tedbirli olunması gerekir Aytun Bey’ diye ilave etti. Tekrar ediyorum bu uyarı bir istihbarata bağlı değildi. Ben de sayın Genel Başkanı arayarak bu konuda daha çok dikkat edilmesi gerektiğini ve korumalarını arttırmasını rica ettim. Ve hatta o kadar evhamlı davrandım ki, sayın Kılıçdaroğlu’nun koruma müdürünü de arayarak Kemal Bey’e anlattıklarımı kendisiyle de paylaştım. Çünkü Kemal Bey mütevazı bir insandır. Bazen bu tür şeyleri önemsemez. O nedenle koruma müdürüyle de ayrıca konuştum ve koruma sayısı arttırıldı" diye konuştu.

'HEDEFTEKİ İKİNCİ İSİM DEMİRTAŞ'

Çıray olası siyasi suikastlerle ilgili ise, "Türkiye’de iki tane fay hattı var, bunlardan biri mezhep, bir tanesi ırk. Bu arkadaşlarımızla beyin fırtınası yaptığımızda iki siyasinin tehlikede olduğu görüldü. Bunlardan birini bugün yaşadık. İkincisi de bugünden itibaren devleti yönetenleri uyarıyorum Selahattin Demirtaş’ı çok iyi korumaya alsınlar. Hedefteki ikinci isim Selahattin Demirtaş’tır. Bir Türk-Kürt kardeş kavgası çıkarmak için. Bütün milletimi uyarıyorum, sakin ve soğukkanlı olsunlar. Devleti yönetenler artık akıllarını başlarına alsınlar. Bu ideolojik işlerden vazgeçsinler. Derhal Kemal Bey ve Demirtaş, etkili sivil toplum örgütü liderleri ve gazeteciler de koruma altına alınmalı" ifadelerini kullandı.

Güncellenme Tarihi : 27.8.2016 02:17

İLGİLİ HABERLER