Gündem
  • 17.12.2014 12:47

CHP’li vekillerden 17 Aralık şovu

Eyleme CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin ve yaklaşık 70 milletvekili de katıldı. Gösteri dolayısıyla Çevik kuvvet ekipleri Kızılay Meydanı’nda güvenlik önlemi aldı. Sakarya Meydanı’nda bir araya gelen CHP’liler, Ziya Gökalp caddesinde bulunan Halkbank şubesi önünde kadar yürüdü. Eyleme katılan gençler, 17 Aralık operasyonunda adı geçen dört bakanın maskeli fotoğraflarını asmak istediği sırada polis gruba müdahale etmek isteyince gerginlik yaşandı. Bazı eylemciler ise Halk Bankası’nın önüne ayakkabı kutuları fırlattı.

"HESAP SORMAK BOYNUMUZUN BORCU"

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, 17-25 Aralık operasyonlarının dünya tarihine bile geçeceğini öne sürerek, “Süreci hepiniz çok iyi biliyorsunuz. 17-25 Aralık sürecini yürümemesi için ciddi operasyonlar yapıldı. Ne yazık ki TBMM’de de komisyonun çalışmaması için yine benzer olayların, benzer organizasyonların orada da yapıldığını görüyoruz. CHP var oldukça bu çeteler, hırsızlar, bu yolsuzluk yapanlara hesap sormak CHP’nin boynunun borcu olacak. Bütün Türkiye’ye sesleniyorum. Bir tek CHP’li kalsa yolsuzlukla mücadeleden asla vazgeçmeyecek. Yolsuzluk demek yoksulluk demektir” dedi.

Operasyonun yıl dönümü dolayısıyla reklam vermek istediklerini fakat reklam şirketlerinin ilan için fiyat yükselttiğini iddia eden Tekin, şunları aktardı:

“Çeşitli kuruluşlarda olduğu gibi reklam şirketleriyle de karşı karşıya geliyoruz. Biz 17-25 Aralık haftasını kullanmak istiyoruz. Bize bir fiyat verin. Ortalama değeri 1 lira iken 5 lira fiyat verdiler. ’Evet, kabul ediyoruz’ dedik. Aradan 48 saat geçtikten sonra 17-22 Aralık’ta boş yer olmadığını ifade ettiler. Unutmayın ki CHP, her türlü çareyi üretebilecek etkinliğe sahip bir siyasi partidir.”

Açıklamanın ardından eylem sonlandırıldı.

 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 23:33

İLGİLİ HABERLER