Gündem
  • 1.9.2016 00:01

İçişleri Bakanı Efgan Ala istifa etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Yıldırım'ın görüşmesinden sonra gelen son dakika haberi büyük yankı uyandırdı. Başbakan Yıldırım görüşme sonrasında yaptığı açıklamadaİçişleri Bakanı Efkan Ala'nın istifa ettiğini,Ala'nın yerine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu'nun atandığını açıkladı. Süleyman Soylu'dan boşalan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı görevine ise AK Parti Bursa Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu getirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan saat 19.30’da Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda Başbakan Binali Yıldırım’ı kabul etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım arasındaki görüşme resmi programda bulunmuyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Yıldırım arasındaki görüşme saat 20:00 sularında sona erdi.

Görüşme sonrasında açıklama yapan Başbakan Yıldırım, "İçişleri Bakanımız Bursa Milletvekili Efkan Ala'nın istifasıyla boşalan Bakanlığa, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu, boşalan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına da Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu atanmıştır" dedi.

Güncellenme Tarihi : 1.9.2016 00:53

İLGİLİ HABERLER