Asayiş
  • 25.8.2016 16:09

İçişleri Bakanı: Saldırı PKK'nın işi

İçişleri Bakanı Efkan Ala, CHP LideriKılıçdaroğlu'nun konvoyuna yönelik saldırıda biri ağır üç askerin yaralandığını açıkladı. Ala, saldırıyı kesin olarak PKK'nın yaptığını belirterek, "Bu saldırı tüm ülkeye yapılmıştır" dedi.

İçişleri Bakanı Ala, gazetecilere saldırı ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Konvoyun korumasını sağlamak üzere görevlendirilmiş ve öncülüğünü yapanjandarma aracımıza terörist unsurlarca ateş açılmıştır. Ateş sonucu aracı kullanan jandarma er başından yaralanmıştır. 2 astsubay da hafif yaralanmıştır. SayınKılıçdaroğlu ile telefonda görüştüm. Durumu değerlendirdik.

Kendisi gayet iyi. Büyük bir üzüntü duyduğumuzu bildirdik. Büyük bir metanetle karşıladılar. Biz bu seyahatin en güvenli şekilde geçmesi için orada tabii bazı unsurlar var, tedbirler alınmıştı. Kendisini daha güvenli araçlarla istediği yere götüreceğiz.Emniyet müdürümüz de oradaydı. Biz de yine o bölgeye hem seyahatte kullanılmak üzere hem de diğer konularda kullanılması maksadıyla helikopter de gönderdik.

'SALDIRIYI KESİN OLARAK PKK YAPTI

Arkadaşlarımızın söylediği kesin olarak PKK ve onlara yönelik operasyon başladı. Orada güvenlik unsurlarımız vardı, böyle bir şey olunca hemen operasyon başladı İlk saldırı CHP konvoyunu korumakla görevli askeri araca yapıldı. CHP konvoyuna yapılmış bir saldırıdır. Hepimize yapılmış sayarız. Sayın Kılıçdaroğlu’na bu olay karşısındaki tutumundan ötürü teşekkür ediyorum.

 

 

'BÜTÜN ÜLKEMİZE YAPILMIŞTIR'

Kendisi de açıklama yaptı. Programına istediği gibi devam edecek. Orada zaten güvenlik unsurlarımız vardı. Operasyon yapılıyor. Bu haince saldırı bütün ülkemize yapılmıştır, teröristlerin cezalandırılması için bütün faaliyetler başlamıştır.

Sayın Genel Başkanın konvoyuna yapılmıştır. Teröristin amacı ne olursa olsun, saldırı an amuhalefet partimizin genel başkanına yöneliktir. Biz bunu hepimize yapılmış olarak görüyoruz. Bu ülkenin ana muhalef partisinin genel başkanı bir yerden bir yere seyahat ederken konvoyundaki öncü aracına saldırılıyor. Büyük geçmiş olsun. Biz de bundan sonrası için gerekli tedbirleri alarak devam ediyoruz.

Güncellenme Tarihi : 25.8.2016 16:12

İLGİLİ HABERLER