Gündem
  • 23.5.2017 08:55

Cübbeli Hoca Diyanet'i topa tuttu

Diyanet kavgasına o da girdi

Kutlu Doğum Haftası'na ilişkin bir süredir devam eden tartışmalara son olarak Cüppeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü de dahil oldu...

Kutlu Doğum Haftası'na ilişkin bir süredir devam eden tartışmalara son olarak Cübbelieli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü de dahil oldu.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un TGRT Haber'de Kutlu Doğum Haftasına ilişkin kullandığı ifadeleri hatırlatan Ünlü, Diyanet İşleri Başkanı'nın konuyla ilgili son açıklamalarına "Hükümete rağmen Diyanet Reisi Nisan’da ısrar ediyorsa demek ki bunda dinlerarası diyalog niyeti var" diyerek tepki gösterdi.

NE OLMUŞTU

Numan Kurtulmuş, Kutlu Doğum Haftasına ilişkin TGRT Haber'de yaptığı açıklamada "Önümüzdeki günlerde Diyanet İşleri teşkilatı bir ilmi toplantı da yaparak, öyle arzuluyoruz ki Hicri Takvim’e Kutlu Doğum Haftası’nı sabitleyecektir." demişti. Ancak Kurtulmuş'ın bahsettiği toplantıdan Kutlu Doğum Haftası'nın her yıl icra edildiği tarihte kutlanması, değişikliğin yalnızca haftanın ismine ilişkin yapılacağı kararı çıktı. Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez de Kutlu Doğum Haftası'nın aynı tarihte kutlanacağını söyledi. Bu açıklamanın ardından Görmez'in yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Özafşar görevinden alınmıştı.

"OSMANLI'DAN İYİ Mİ BİLİYORSUN"

Ahmet Mahmut Ünlü ise Diyanet'in söz konusu kararını "Bu Haftanın Sohbeti" başlıklı videosunda eleştirdi. Ünlü, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'i kastederek "Adam Hükümete rağmen direniş yaptı. Bunu senin yapma hakkın yok ya. Hükümet de bunu açıkladığına göre hepsi bunu görüşmüştür. Ne var abi reviülevvelde yapılsa bu siret haftası sen niye gocunuyorsun illa Nisan niye, bu Nisan'ı bana açıkla sayın reis. Böyle bir şey yok. Ondan sonra FETÖ denmiş de çok üzülmüş de... Yapmayın bunu, 1400 senelik şeyleri değiştirmek sizin ne hakkınızadır ne haddinizedir. Osmanlı'dan iyi mi biliyorsun, Selçuklu'dan iyi mi biliyorsun ya." ifadelerini kullandı.

"ISRAR EDERLERSE BOYKOT YAPACAĞIZ"

Görmez'in Kutlu doğum açıklamasının altında bir "bit yeniği" olduğunu iddia eden Ünlü, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bir daha zaten Boykot yapacağız. Ben zaten hayatta gitmedim Nisan'da ne işim var, bunları boykot edeceğiz. Israr ederlerse ısrarın altında bit yeniği arayacağız. Ben bu direnişi anlayamadım. Çıkacak bir şey bakalım, ne çıkacak."

İşte Cüppeli'nin Kutlu Doğum tepkisi

Güncellenme Tarihi : 23.5.2017 11:20

İLGİLİ HABERLER