Gündem
  • 20.10.2017 00:05

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'den FETÖ elebaşını istedi

Vize krizinin çözümü için 4 şart koşan ve şartları Türkiye tarafından reddedilen ABD'ye bu kez Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan şart sundu.

Vize krizinin çözümü için Türkiye'ye gelen ABD heyetinin sunduğu şartlara karşılık Erdoğan da Türkite'nin şartlarını açıkladı.

TRT World Forum canlı yayınında soruları cevaplayan Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle konuştu:

ERDOĞAN ABD'DEN FETÖ ELEBAŞI GÜLEN'İ İSTEDİ

Bizi emir kulu gibi görüp, "birisi var içeride onu bize verin". Ya onu alacaksan önce kendindekini bize ver. Seninki yargıdan geçmemiş çiftlikte duruyor. Sen çiftliktekini ver bakalım. İşte en son açık net örnek. Vize meselesi, kalkıyor büyükelçi diyor ki 'vizeleri kaldırdık' Kim bu büyükelçi ya. O zaman ben stratejik ortaklığımı masaya yatırırım. Şimdi 2 günüdür görüşmeler yapıldı. Bakalım nereye varacak. Bu duruşlar önem arz ediyor.

"ABD'DE FETO DENİLEN BİR ADAM VAR ORADAN 170 ÜLKEYİ İDARE EDİYOR"

Şu anda, çok açık konuşuyorum, 99'da Amerika'ya giden Feto denilen adam Pensilvanya'da 400 dönüm arazi kendisine tahsis edildi veya satın aldılar bilmem. Oradan 170 ülkeyi bu adam idare ediyor. Tabii bu adam sembolik, idare edenler başka. Koyarsın ön tarafa birisini, suflörler arkadan işi idare ederler, yoksa onun idare edebilecek kabiliyeti de yok gücü de yok bakma. Ama işi öyle götürdüler ve götürüyorlar.

"DARBEDEN SONUÇ ALAMAYINCA ARAMAYA BAŞLADILAR"

Darbe girişiminde bulunulmasına rağmen, demokratız diye geçinen ülkelerden, inanın bizi 3 gün, bir hafta sonra aramaya başladılar. Baktılar ki darbe netice getirmedi, bu defa arayarak, dostlar alışverişte görsün kabilinden bize 'geçmiş olsun' demeye başladılar. Böyle bir şey olabilir mi?

"ABD, PYD/YPG'YE VERDİĞİ DESTEĞİ ÇEKSİN"

Erdoğan ABD'yi PYD ile YPG'ye destek vermekle suçladı ve sordu:

PYD/YPG'yi DEAŞ denilen bir terör örgütüne karşı kim yanına alıyor? Amerika. Şimdi bir terör örgütünü başka bir terör örgütüyle ıslah etmek, yok etmek akıl karı mıdır? Ben bunu Sayın Trump'a söylediğim için burada da açık açık söylüyorum.

DÜNYADA ADALET YOK

"Şuanda dünyada adalet yok. Baktığım zaman ben böyle bir dünyada yaşamak istemiyorum. İşte göçmenlerin durumu. Birebir diyaloglarımızda "Türkiye'ye yardım vs. konusunda takdirlerini iletiyorlar. Tamam da siz ne yaptınız? Dünya ülkeleri şuanda sözünde durmuyor.

DÜNYA 5'TEN BÜYÜKTÜR

İşte BM'nin durumu. 5 daimi üye. Ve bütün dünya 5 daimi üyenin iki dudağının arasında. Ve çok aldatıcı bir durum. Nedir o? 15 tane geçici üyelik koymuşlar. Bütün ülkeler bunun için yarışıyor. Oradan geçici üyelik kapsan ne oluyor? Hiçbir şey olmuyor. Onun için dünya 5'ten büyüktür. Dünyayı 2. Dünya Savaşı'nın şartlarında değerlendirenler var. Geçti o. Değişim artık şart. Eğer demokratsak, gerçekten adil bir dünyayı kuracaksak bunu sağlamamız lazım.

MERKEL'E GÖSTERDİĞİMDE...

Almanya'ya PKK ile ilgili 4500 dosya verdim. Geri dönüş olmadı. PKK'lılar elini sallaya sallaya Almanya'da dolaşıyor. Aynı durum FETÖ ile ilgili de var. Benim idam fermanımı güya imzalamışlar oralarda pankartlarda açıyorlar. Ben bunu sayın Merkel'e söylediğimde bayan Merkel etrafındakilere bakıyor. Başka bir duruma yatıyor adeta.

BU NASIL ADALETTİR

PKK ve FETÖ bizi güya orada protestoya geliyor. Orada bizleri seven vatanseverler de var. Bunlara karşı koydukları zaman başka türlü bakılıyor. Orada bir vatandaşımızı yaralıyorlar. PKK'lılar gözaltına alınıyor. Bırakılıyor. Bizim vatandaşlarımız orada hala tutuklu. Söylediğimizde hiçbir adım atılmıyor. Benim 13 korumama gözaltı kararı çıkarılıyor. Ve bunların içinde ABD'yi görmeyenler de var. Ben buna isyan ediyorum. Bu adalet değil işte. Ve işte bunun için dünya 5'ten büyüktür diyoruz.

BU GİDİŞ KÖTÜYE

Bu gidiş demokrasiyi sorgulanmasına doğru gider. Ve gidiyor. Niye bakıyorsunuz oylar bu işin karşılığını veriyorsa niye saygı duymuyorsunuz? Saygı duyun. Bu güçlünün haklı olduğu yere doğru gidiyor. Ve onun için de bu sorgulama sürecine girdik. Aynı şekilde emperyalizmin acımasız vukuatları karşısında demokratlar olarak ne yapacağız? Şimdi Türkiye'de partim açık ara önde seçim kazanıyor. Kalkıp batı benim partimi yargılıyorsa ben bu batıdan şüphe ederim. Demokrasi değil mi? Demokrasi insanoğlunun düşüncelerinin karşılığını vermiyorsa buna demokrasinin iflası diyebiliriz.

ÇİFTLİKTE DURANI VERMİYORSAN... BİZ KİMSENİN EMİR KULU DEĞİLİZ

"FETÖ denilen adam Pensilvanya'da 400 dönüm arazi kendisine tahsis edildi"

Darbe girişiminde bulunulmasına rağmen, demokratız diye geçinen ülkelerden, inanın bizi 3 gün, bir hafta sonra aramaya başladılar. Baktılar ki darbe netice getirmedi, bu defa arayarak, dostlar alışverişte görsün kabilinden bize 'geçmiş olsun' demeye başladılar. Böyle bir şey olabilir mi? Şu anda, çok açık konuşuyorum, 99'da Amerika'ya giden FETÖ denilen adam Pensilvanya'da 400 dönüm arazi kendisine tahsis edildi veya satın aldılar bilmem. Oradan 170 ülkeyi bu adam idare ediyor. Tabii bu adam sembolik, idare edenler başka. Koyarsın ön tarafa birisini, suflörler arkadan işi idare ederler, yoksa onun idare edebilecek kabiliyeti de yok gücü de yok bakma. Ama işi öyle götürdüler ve götürüyorlar.

(Vizeleri kaldırdık.) Bunu diyen kim? Ankara'da büyükelçi, kim bu büyükelçi? Koskoca ABD adına, stratejik ortağıyla ilişkide hemen şöyle bir paragrafla 'vizeleri kaldırdık' diyebiliyorsa, o zaman ben bu stratejik ortaklığımı masaya yatırırım.

"Sen çiftliktekini ver bakalım"

Ben stratejik ortağıma 85 koliyi veriyorum da benim stratejik ortağımdan bize herhangi bir destek gelmiyorsa bunun karşısında demokrasiye inanmış bir insan olarak biz ne yapacağız? Demokratik bir hukuk devletinin gereği neyse onun gereğini yapacağız. Kalkıp da yani adeta bizi emir kulu gibi görüp, işte 'Birisi var içeride, onu bize verin.' Onu sen alacaksan, önce sen kendindekini bize ver. Bizimki yargıdan geçmiş ve hakkında tutukluluk var. Seninki yargıdan geçmemiş, orada çiftlikte duruyor. Sen çiftliktekini ver bakalım. Ona göre biz ne kadar stratejik ortağız görmüş olalım.

Eğer demokrasiye sahipsek, adaleti arıyorsak gelin hep beraber Dünya 5'ten büyüktür diyelim.

Körfez'de olanlar yenilir yutulur gibi değil. Bunlar ne komşuluk ne de özel hukuka girer. Farklı ülkelere üs kurma noktasında müsaade eden Körfez, Türkiye'ye neden müsaade etmiyor?

Bizim geleneklerimizde veren el alan elden hayırıdır anlayışı var. Mağdura, mazluma uzanan eldir anlayışı var.

Arakan'da 600 bine yakın Müslüman Budistli teröristler tarafından öldürülüyor. Her inancın teröristi olur. Bunlar yogo yapıyor falan kimse kimseyi kandırmasın.

Güncellenme Tarihi : 19.10.2017 21:38

İLGİLİ HABERLER