Gündem
  • 31.8.2014 00:05

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan türkü sürprizi

Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı seçildikten sonra Köşk'te verdiği ilk resepsiyon renkli anlara sahne oluyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, resepsiyonda çalınan meşhur "Yemen Türküsü"nün nakarat kısmına eşlik etti. Ardından bazı davetlilerin Erdoğan'ı alkışladığı görüldü.

"DOĞRUSU HUŞ'TUR"
Erdoğan, genellikle yanlış olarak okunan 'Burası muş'tur olarak bilinen sözlerin doğrusunun 'Huş' olduğunu belirtti.


Şehit yakınları, gaziler, farklı spor dallarından uluslararası derece elde eden sporcuların bulunduğu resepsiyona, basın yayın kuruluşlarının temsilcileri, yazarlar, yabancı ülkelerin Ankara büyükelçileri, bürokratlar, akademisyenler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, harbiyeli öğrenciler ile sınıflarını temsilen farklı rütbede askerler de davet edildi.

Resepsiyonda yurdun 7 bölgesinden ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İstanbul ve Ankara'da ikametgahının bulunduğu mahallelerin muhtarlarının da davetliler arasında yer alması dikkati çekti.

Ayrıca koreografide, tarihten bugüne Osmanlı dahil olmak üzere Türk ordularının kullandığı 21 farklı üniformanın, muhafız alayı askerlerince giyilmiş şekilde sunulduğu gözlendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın, yaklaşık 3 bin 500 kişinin katıldığı resepsiyonda, davetlilerle tek tek tokalaşması 1 saat 40 dakika sürd

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 02:12

İLGİLİ HABERLER