Gündem
  • 4.9.2015 14:41

Cumhurbaşkanı’nın cezaevi arkadaşı aday adayı oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Pınarhisar Cezaevinde kaldığı dönemde yakın korumalığını yapan endüstri mühendisi Mehmet Rüştü Karabıyık, Van’dan aday adayı oldu. Bugün 42 yaşında olan Karabıyık, Pınarhisar Cezaevinde yaşadıklarını unutamadığını söyledi. O günlerin hayatının en gurur verici dönemi olduğunu kaydeden Karabıyık, “Biz çocukluğumuzdan beri kendisine reis diyorduk, şimdi hamdolsun cumhurun reisi. ‘Muhtar bile olamaz’ dendiği dönemde biz aile dostları, en yakınında olmanın gereğini yaptık. Delikanlı zamanlarımın en gurur verici hatırası Pınarhisar Cezaevinde Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a bizzat yanında bulunarak hizmet etmek oldu” dedi.

“VAN’A DAİR HAYALLERİM ÇOK”
Vanlı bir ailenin çocuğu olan Karabıyık, aynı zamanda Van Platformunun da başkanlığını yürütüyor. Ülkemizin çok kritik bir dönemden geçtiğini belirten Karabıyık, şöyle konuştu: "Güzel ülkem yine ateşin içine çekilmeye çalışılıyor. İçim yanıyor ve ben kendime hep şu soruyu soruyorum, ne yapmalıyım? Yapılacak kesinlikle bir şeyler olmalı diyorum kendi kendime.

Memleketim ve ülkem için hayallerim var ve bunu gerçekleştirmek istiyorum. İşte bu nedenle bu yola çıkmaya karar verdim. Van’a dair de hayallerim çok."
Malezya’dan Haiti’ye kadar birçok ülkeyi gördüğünü anlatan Karabıyık, sözlerini şöyle sürdürdü: "Görmekle kalmadım birçoğunda saha da iş tecrübesi edindim. Her işimde olduğu gibi yurt dışındaki çalışmalarıma da Van’ı dahil ettim. Van’a Allah’ın izniyle en büyük dış yatırımı getireceğiz. Risen Group Çinli bir yatırımcı firma. Van’a 300 MW’lık güneş enerji santrali kuracak. İşin en iyi yanı panellerinin tamamı Van’da kurulacak fabrikada üretilecek. Bin kişiye direkt, 3 bin 300 kişiye dolaylı istihdam sağlanacak. Yatırımın boyutu takriben 600 milyon doları bulacak.”

Genç yaşta babasının da etkisiyle siyasetin içinde kendini bulan Karabıyık, 20’li yaşlarda cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde belediyede önemli görevler üstlendi. Van’ın Ertoşi Aşiretine mensup olan Karabıyık’ın babası Abdülalim Karabıyık da Recep Tayyip Erdoğan’ın belediye başkanlığı döneminde bürokratları arasında yer aldı, İSFALT ve İSTAÇ Genel Müdürlüğü görevlerini yaptı. Halen İBB Mahalli İdareler Başkanvekilliğini yürüten Abdülalim Karabıyık’ın kardeşi Cüneyt Karabıyık da AK Parti’den 22. Dönem Van Milletvekilliği yaptı.

Mehmet Rüştü Karabıyık’ın büyük dedesi Miralay Mehmet Said Efendi ise, Sultan İkinci Abdülhamid’in kurduğu Hamidiye Alaylarının Komutanlarından biriydi. Said Efendi; İran, Irak ve Suriye cephelerinde bulundu, Türkiye Cumhuriyetinin bağımsızlık mücadelesinde önemli görevler üstlendi.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 18:34

İLGİLİ HABERLER