Gündem
  • 25.5.2018 16:18

Dani Rodrik, New York Times skandalını açıkladı

Amerikan The New York Times'ın kendisiyle röportaj yapmak istediğini belirten ünlü ekonomist Dani Rodrik, gazetecilerin teröristbaşı Gülen hakkında "alim" ve "muhtemelen dünyanın en başarılı İslami hareketine önderlik eden kişi" dediğini söyledi.

Harvard Üniversitesi’nde ekonomi profesörü olan Dani Rodrik, Twitter hesabından çok konuşulacak açıklamalar yaptı.

Dani Rodrik Twitter’dan yaptığı paylaşımında, kendisine Amerikan New York Times’tan bir röportaj talebi geldiğini ve talepte bulunanların Fetullah Gülen hakkında bir haber hazırladıklarını belirtti. Muhabirlerin Fetullah Gülen’i nasıl tanımladığı ise tamamen skandal...

Rodrik'in anlattığına göre sözde gazeteciler, Gülen’i “kendini arka planda tutan bir İslam alimi” ve “muhtemelen dünyanın en başarılı İslami hareketine önderlik eden” bir kişi olarak tanımladılar.

“NE KADAR ALDANDINIZ”

Rodrik’in bu ifadelere karşı tepki göstererek, röportaj talebinde bulunan “sorumlu” gazetecilerin “hikayenin iki tarafını da sunmaya gayret göstermesi gerektiği”ni söyledi ve Gülen, “örneğin bazılarına göre kendini arka planda tutan biriyken, bazılarına göre sadece kendini düşünen biri” diye ekledi.

Rodrik bu durum karşısında Twitter’daki paylaşımında “Gerçekten ne kadar aldanmış olabilirsiniz? Araştırmaya ve gerçekleri sunmaya ne dersiniz?” ifadesini kullandı.

Konuyla ilgili son paylaşımında ise Rodrik, New York Times’ın araştırma yapmak için yeterli kaynakları bulunmayan herhangi bir bölgesel gazete olmadığına vurgu yaptı. Netice olarak da meselenin şundan ibaret olduğunu söyledi:

Dünyanın geri kalanını siyah ve beyazlar dışında görmekteki yetersizlik. Erdoğan kötü, aleyhtarlarıysa iyi.

Güncellenme Tarihi : 25.5.2018 16:22

İLGİLİ HABERLER