Gündem
  • 23.7.2016 10:01

Darbe girişimi gecesi Erdoğan Havalimanı'nda böyle karşılandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ailesi, Atatürk Havalimanı Hava Trafik Kontrol Kulesi’nin darbeci askerlerden geri alınarak kontrolün sağlanmasının ardındanDalaman Havalimanı’ndan özel ’TC-ATA’ tescilli uçakla Atatürk Havalimanı’na hareket etti. O sırada Atatürk Havalimanı’ndaki pistlerin ışıkları karartılmıştı. Erdoğan’ı taşıyanuçak İstanbul hava sahasına girip Atatürk Havalimanı’na son yaklaşmaya girince pistin ışıkları açıldı.

APRONDA GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMİ

03.18’de piste teker koyan TC-ATA tescilli uçak Sefaköy’deki Genel Havacılık Apronu’na park etti. Uçaktan inen Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindekiler, kendilerini bekleyen araçlara binerek apron içinde alınan geniş güvenlik önlemleri arasında Devlet Konukevi’ne geldi.

KONUKEVİNDE COŞKULU BİR KALABALIK KARŞILADI

Apron içinde ve dışında bekleyen coşkulu bir kalabalık Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ’Dik dur eğilme bu millet seninle’ sloganlarıyla karşıladı. Vatandaşların, Erdoğan’ın içinde bulunduğu araca doğru yönelmesiyle izdiham yaşandı. Bu sırada Erdoğan’ın korumalarının üzerlerinde çelik yelekler ve ellerinde de otomatik silahlar bulunduğu görüldü.

BERAT ALBAYRAK ARACIN ÜSTÜNE ÇIKARAK YOLU AÇMAYA ÇALIŞTI

Bu arada Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın damadı ve aynı zamanda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, içinde bulunduğu aracın üstüne çıkarak, izdihama neden olan vatandaşlardan yolu açmalarını istedi. Korumaların konukevine giriş koridorunu açmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan aracından çıktı. Erdoğan, apron içinde bulunan yüzlerce vatandaşın sevgi gösterisi arasında konukevine girdi.

Kısa bir süre sonra da bulundukları araçlardan çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan ile kızı Esra Albayrak ve torunları konukevine girdi.

Güncellenme Tarihi : 23.7.2016 10:02

İLGİLİ HABERLER