Gündem
  • 30.7.2016 10:09

Darbe girişimi gecesi köprüde linç edilerek öldürüldü

Çankırı'ının Germece köyünde oturan 4 çocuklu Kadriye ve Satılmış Kaya çifti, bir sene önce en büyük oğulları olan Kurtulmuş Kaya’yı davul-zurnayla ve ellerine kına yakarak askere gönderdi. Kaya’nın görev yeri İstanbul Kuleli Askeri Lisesi’ne çıkınca aile “Çok şükür, terör olaylarının olduğu bölgelere gitmedi” diyerek sevindi. Aile, tezkeresine 12 gün kalan çocuklarına kavuşacak günü bekliyordu.

‘Kınalı kuzumu linç edenler bulunsun’

‘BABA BEN YATIYORUM’

Darbe girişiminin olduğu gecenin akşamı saat 20.00’de Kuleli Askeri Lisesi’nin kantininde görevli er Kurtulmuş Kaya, babasını arayarak “Baba, kantini kapattım, elimi yüzümü yıkadım, şimdi yatmaya gidiyorum. Yarın çarşı iznim var” dedi. Babası Satılmış ise oğluna, “Oğlum 12 günün kaldı, ne olur ne olmaz istersen çarşı iznine çıkma” diyerek telefonu kapattı.

Darbe girişimi başlayınca aile panikle gece 23.30 sıralarında oğullarını aramaya başladı, ancak ulaşamadı. O andan itibaren televizyon başından ayrılmadan gözyaşları içinde olayları izledi. Sabah saatlerinde Boğaziçi Köprüsü’nde darbe girişimine karşı sokağa çıkan bazı sivillerin askerlere yönelik saldırı görüntüleri yüreklerini dağladı. Linç edilen askerlerden birinin çocukları olduğunu gördüler. Aile, önümüzdeki hafta İstanbul’a giderek hem çocuklarını linç edenler hem de çocuklarını kışladan çıkaran sorumlu askeri görevliler hakkında suç duyurusunda bulunacak.

KAFASINA SERTCİSİMLE VURULDU

Aile, İstanbul’a giderek Adli Tıp Kurumu morgundan çocuklarının cenazesini alarak Çankırı’ya getirdi. Er Kaya, doğum yeri Germece köyünde toprağa verildi. Kaya’nın ön otopsi raporunda kafasına ve vücudunun çeşitli bölgelerine çok sayıda darp, bu darbelere bağlı iç kanama, kafasına sert cisimle vurulması nedeniyle beyin travması sonucu öldüğü belirtildi.

Güncellenme Tarihi : 30.7.2016 10:17

İLGİLİ HABERLER