Gündem
  • 26.11.2016 00:53

Darbe Girişimi Komisyonu'ndan Erdoğan ve Yıldırım açıklaması

Darbe Girişimi Komisyonu'ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım konusunda açıklamalarda bulundu...

Darbe Komisyonu Başkanı Reşat Petek, Cumhurbaşkanı ve Başbakanın dinlenmesi konusunda gelen taleplere ilişkin "Cumhurbaşkanı ve başbakanın komisyona davet edilmesinin uygun olmadığı yönünde bir karar aldık. Kendilerine yazılı olarak komisyonumuzun taleplerini ileteceğiz. Biz komisyonumuza gelin diye davetimiz yok. Ama her iki makamdan komisyonumuza bir davet gelirse bunu katılıp o çerçevede ziyaret etmemiz mümkün" dedi.

"MİT MÜSTEŞARI VE GENELKURMAY BAŞKANININ DİNLENMESİ TALEPLERİNİ REDDETMİŞ DEĞİLİZ"

Reşat Petek MİT Müsteşarı ve Genelkurmay Başkanının komisyonda dinlenmesinin sürekli gündeme getirilmesine değinerek "Sıkça dile getirilen MİT Müsteşarı ve Genelkurmay Başkanının dinlenmesi konusunda komisyon üyelerimizin taleplerini saygıyla karşıladığımızı ifade ediyorum. Genelkurmay Başkanımızın dinlenmesi konusunda bu talepleri reddetmiş değiliz biraz farklı algı oluşturuluyor. Gerek yurtiçi terörle mücadelede gerekse Irak ve Suriye'de iki dış cephede silahlı kuvvetler, güvenlik güçleri görev ifa ediyor. Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı'yı davet ettik ancak cephede olduğu için katılamayacağını söyledi. Bu konuda bizim konunun aydınlanması için samimiyetle çalışmamızın devam ettiğini milletimiz bilmiş olsun. " şeklinde konuştu.

"BYLOCK KULLANICILARININ LİSTESİNİ İSTEMEDİK, İSTEMEYİ DE DÜŞÜNMÜYORUZ"

Petek, FETÖ üyelerinin kendi aralarında iletişim kurduğu Bylock programını kullananların listesini istemediklerini vurgulayarak şöyle dedi: "İstemedik istemeyi de düşünmüyoruz. Zira bu konu şu anda yargının konusu. Şimdi kaş yapalım derken göz çıkarmamamız gerekiyor. FETÖ ile mücadelede adli soruşturmalara zarar verecek bir takım çalışmalara girmemiz doğru olmaz. Bylock listeleri önce telefon numarası olarak sonra kimlik bilgileri tespit ediliyor. Böyle olunca gizli soruşturma numaraların bizim komisyona gönderilmesiyle deşifre olmasıyla örgüt elemanlarının kaçmasına gizlenmesine yurt dışına gitmesine sebep olunabilir. Ben hukukçu emekli başsavcıyım, bu mahsurları görmezden gelemeyiz. O listeyi istemek gibi bir çalışmamız yok. Yargının görev alanına giriyor."

Güncellenme Tarihi : 25.11.2016 22:07

İLGİLİ HABERLER