Gündem
  • 18.10.2016 11:04

Darbe girişiminin ilk iddianamesinden dehşet ifadeler

Darbe girişiminin ilk iddianamesinde, örgütün kullandığı ‘imam’, ‘abla’ ve ‘abi’ gibi kavramlar tek tek anlatıldı. FETÖ-Nazi benzerliğine dikkat çekildi

 15 Temmuz'un ardından Denizli Başsavcılığı'nca hazırlanan ilk darbe iddianamesinde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) yapısına ilişkin kavramlar tanımlandı. İddianamedeki çarpıcı tespitler şöyle:
NAZİLER DE 'HAREKET' DİYORDU: FETÖ / PDY son ilahi ordu olma, ahir zamanda ortaya çıkma ve seçilmiş olma gibi öğretilerden hareket eder. Kendilerini "hizmet hareketi" kavramıyla ifade ederler. Naziler de kendilerini ifade ederken "parti" yerine, "hareket" ifadesini kullanırdı.

 

 FUHUŞ BİLE MUBAH: Gülen'e göre, örgüte zarar gelmemesi için yalan söylemek, iftira atmak, hırsızlık gibi suçlar, haram sayılan içki, kumar, fuhuş gibi günahları işlemek mubahtır. Onun verdiği emre göre "gerekirse Allah'ı bile inkâr etmek" mümkündür.
KAFALAMA: Örgütle organik bağı olmayan bir kişinin, himmet vermeye razı edilmesidir.
PARLATMA: Belli bir kadroya getirilmesi düşünülen örgüt üyesi hakkında öyle bir algı oluşturulur ki atamayı yapacak makamlar, o makam için ülkedeki en uygun kişi olduğu kanaatiyle hareket eder.
FETİH, FETHETME, FETİH OKUTMA: Kamu idarelerinde kadrolaşmaya denir. Fetih okutma ise kamu sınavlarındaki soruların elde edilerek, öğrenci veya gençlere önce yemin ettirip, sonra da cevaplarıyla birlikte çözdürerek sınavı kazanmalarının sağlanmasıdır.

Güncellenme Tarihi : 18.10.2016 11:54

İLGİLİ HABERLER