Gündem
  • 22.7.2016 09:36

Darbecilere ablalardan terayağlı pilav

Hocaefendi ne dediyse yaptık!

Akıncılar Üssü’nde Org. Salih Zeki Çolak’ın rehin alınması olayına karışan SAT komandosu Astsubay Melih Albayrak “Darbe gecesi yaşananlar, Fetullah Gülen’in isteğiyle oldu” dedi.

15 Temmuz darbe girişiminde gözaltına alınan Astsubay Kıdemli Başçavuş Melih Albayrak’ın ifadesi ortaya çıktı.

'DALAMAN DİYE ÇIKTIK'

Albayrak, darbe girişiminin Fetullah Gülen’in talimatı üzerine gerçekleştirildiğini söyledi. Yeşilköy’den ilk etapta Dalaman’a diye yola çıkan ancak darbenin harekat merkezi olduğu belirlenen Akıncılar Üssü’ne gittiklerini anlatan Albayrak, burada Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak’ın rehin tutulma işlemine bizzat eşlik ettiğini itiraf etti.

33 KİLOLUK MERMİLER

Albayrak “33 kiloluk mermilerin askeri araçlara yüklendiğini gördüm. Yeşilköy askeri pistine saat 24.00’da girdik. Pistte bir CASA uçak hazırdı ayrıca 3 Skorski helikopterde çalışır vaziyetteydi. Araçlardaki mühimmat CASA uçağına yüklendi. Ardından, Ankara’ya Akıncılar Hava Üssü'ne gittik. Elleri ve ayakları kelepçe ile bağlı Kara Kuvvetleri Komutanı’nı gördüm” dedi.

Açıklama için salon hazırlanmış

15 Temmuz gececi Pensilvanya'dan gelen emirle başlatılan darbe girişiminin ayrıntıları gün yüzüne çıktı. Cuntacı hainlerin Akıncılar Hava Üssü’nü sadece geçici bir süre için değil, darbe sonrası çalışmaları uzun soluklu yürütmek için de kullanmaya hazırlandıkları tespit edildi.

LOGO BİLE VARDI

Akıncılar Üssü'nde, savcıların yaptığı araştırmalarda, basın açıklaması yapılması için bir köşe hazırlandığı ortaya çıktı. Akıncı Üssü’ndeki basın açıklaması için kürsü getirildiği, arkaya Türk bayrağı ile Genelurmay Başkanlığı'nın logosu bulunan bayrağının konulduğu da görüldü.

Ablalar pilav yapmış

Albayrak, “Saat 05.00 gibi çatışma sesleri duydum. Yanımdaki rütbeli bana ‘TSK’yı aldık. Komple alacağız. Kimse kaçamayacak’ dedi. Rehinelerin yanında biz gelmeden duran kişi bana Jandarma Genel Komutanı’nın da alındığını söyledi. Rahat konuşuyordu. Bana abilerin eşlerinin yaptığı pilavın geldiğini ben de abilerinin kim olduğunu sordum. Bana cevaben “-Türkiye’nin her tarafında uçuşlar olduğunu yolların ve köprülerin kapatıldığını söyledi” dedi.

Jetler üssü bombaladı

“Albayrak, “Eskişehir’den kalkan uçaklar Akıncılar’ı bombalamaya başladı. Benim o anki düşüncem ya gündüz kaçarak buradan kurtulmak ya da gece kaçmaktı. Çünkü bu işten sıyrılmak istiyordum ve dahlim yoktu. Astsubay Gökhan Karabacak’la öğleye kadar hangarda bekledik. Kamuflajı çıkarttım. Şort ve tişört giydim. Üzerimdeki tabancayı ve tüfeği beni getiren askeri aracın içine bıraktım. Bir taksiye 200 lira verip İstanbul’a kaçtık” diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 22.7.2016 09:46

İLGİLİ HABERLER