Eğitim
  • 23.7.2016 16:42

Darbecilerin eşlerine KPSS soruşturması

FETÖ'nün darbe girişiminde gözaltına alınan askerlerden Deniz Yüzbaşı Haldun Gülmez ile askeri casusluk soruşturmasında hakkında yakalama kararı çıkarılan Binbaşı Recep Zafer'in eşlerinin KPSS şüphelisi olduğu belirlenmişti. Firari Recep Zafer, İzmir'deki FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınmasının ardından tutuklandı.

Savcılık, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otele saldıran askerler arasında bulunan, üzerinde Erdoğan ve hükümete yönelik bedduanın da yer aldığı Deniz Yüzbaşı Gülmez'in eşi Kübra Gülmez ile tutuklanan Binbaşı Zafer'in eşi Zeynep Afra Zafer'in de 2010 KPSS zanlıları arasında bulunması üzerine, asker eşleri ve KPSS'de yüksek puan alan yakınlarına ilişkin bağlantıların da mercek altına alınması bekleniyor. 
Gözaltındaki bazı subayların eşlerinin özellikle 2010 KPSS'deki soruların sızdırılması davasında şüpheliler arasında yer alması üzerine asker eşleri ve yakınlarına ilişkin bağlantıların da mercek altına alınması bekleniyor.

Marmaris baskıncısı yaralı yüzbaşıda şifreli dua!

ZANLI 580 KİŞİ MERCEK ALTINDA

Bu kapsamda, 2010 KPSS soruşturması kapsamındaki zanlı 580 kişinin subay eşi olduğu ve bunların KPSS'de 100 ve üzerinde soruya doğru cevap verip, sınavı kazandıkları tespitine ilişkin ayrıntıların gün yüzüne çıkarılması için de bağlantılar derinleştirilecek.

KPSS SORUŞTURMALARI

Ankara Cumhuriyet Savcısı Yücel Erkman'ın yürüttüğü 2010 KPSS sorularının sızdırılmasına ilişkin soruşturma kapsamında, Mali Suçları Araştırma Kurulunun (MASAK) hazırladığı raporda, TSK'nın kritik birimlerinde görev yapan bazı subayların eşlerinin FETÖ'ye "himmet" adı altında para ödediğine ilişkin iddialar yer almıştı.

ÖSYM tarafından 10-11 Temmuz 2010'da yapılan genel yetenek, genel kültür ve eğitim bilimleri alanlarından oluşan KPSS'de soruların çalınmasına ve sınava girenlere dağıtılmasına ilişkin soruşturma kapsamında ilk dava, 230 kişi hakkında 25 Aralık 2015'te açılmıştı.

Güncellenme Tarihi : 23.7.2016 22:27

İLGİLİ HABERLER