Gündem
  • 27.8.2014 10:39

Davutoğlu bombayı Cuma günü patlatacak

12'nci cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Erdoğan, AK Parti'nin Olağan Kongresi öncesi Ankara Arena'ya girmeden dışarıda kurulan platformda partililere hitap etti. ''Bu asla veda değil'' diyen Erdoğan, yeni kabinenin de cuma günü kurulacağını söyledi.

Erdoğan şunları söyledi:

Değerli yol arkadaşlarım hanımefendiler, beyefendiler... Sizlerle birinci olağanüstü kurultayımızda böyle anlamlı bir buluşmada bir arada olmanın mutluluğu içerisinde sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Olağanüstü Genel Kurulumuzun Ankara’nın en büyük salonunda malum icrasına geçeceğiz. Oradan sizlere çok daha detay şekilde hitap edeceğim.

ASLA VEDA DEĞİL

Şunu bilmenizi istiyorum bizim bu konuşmamız bir misyon değişikliği değildir, sadece bir isim değişikliğidir. Ve asla bir veda değildir. Bilesiniz ki bu da bir fatihadır, bir başlangıçtır. Yeni bir açılıştır, milattır. Bunu böyle bilmenizi istiyorum. Şu anda 40 bine varan Türkiyemizin 81 vilayetinden buraya gelen siz değerli kardeşelrim bir şeyi ortaya koyuyorsunuz. Biriz, iriyiz, diriyiz, beraberiz, kardeşiz, hep birlikte Türkiye’yiz.

77 MİLYONU SEVDİK, KUCAKLADIK

Kardeşlerim, misyonumuzdan hiçbir zaman feragat etmedik, taviz vermedik. Ama biz 77 milyonu sevdik, kucakladık. Ayırt etmeksizin kucakladık. 780 bin metrekarelik vatan topraklarımıza hizmet götürdük. Bu hizmeti götürmeye devam edeceğiz. Ta Edirne’den Hakkari’ye, Sinop’tan Hatay’a hep birlikte inşallah ihya oldu, inşa oldu, inşa olmaya devam edecek. Modern bir Türkiye’yi gerçekleştirdik, gerçekleştiriyoruz. Asla taviz vermek yok. Tek millet dedik, tek bayrak dedik, tek vatan dedik, tek devlet dedik. Yine böyle yürüyeceğiz. Sizleri çok daha fazla bekletmeden müsaadenizi alarak inşallah salona geçelim, bir an önce kongreyi başlatalım ve hayırlısıyla daha önce de ifade ettiğimiz gibi, içimizden biri, bu mücadelede beraber yürüdüğümüz kardeşimizi biliyorsunuz genel başkanlığa aday gösterdik.

YENİ KABİNE CUMA GÜNÜ

Ortak adayımız Dışişleri Bakanımız Ahmet Davutoğlu bey oldu. Ve inanıyorum ki bugünkü kongreden de katılımın tümünün de ittifakıyla Ahmet Davutoğlu kardeşim çıkacaktır ve süratle yarın cumhurbaşkanlığıyla ilgili yemin törenini yaptıktan sonra, devir teslim töreninden sonra, kendilerine kabineyi kurma görevini vereceğiz. Cuma da yeni kabine gerçekleşmiş olacaktır.

HAKKINIZI HELAL EDER MİSİNİZ?

Sizlerden ayrılmıyorum bunu bilmenizi istiyorum. Bundan sonra 10 Ağustos'ta seçmiş olduğunuz ilk cumhurun başkanı olarak aranızda olacağım. Bu kardeşinize haklarınızı helal eder misiniz? Ben de size haklarımı helal ediyorum.

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 02:17

İLGİLİ HABERLER