Gündem
  • 5.5.2016 14:39

Davutoğlu buruk ayrıldı

Davutoğlu açıklama yapıyor

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun başkanlığındaki, MYK toplantısı sona erdi. Davutoğlu, toplantının ardından açıklama yapıyor.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı sona erdi. AK Parti kongresinin 22 Mayıs'ta yapılmasına karar verildi.

Davutoğlu'nun, toplantının ardından düzenlenen basın toplantısında açıklama yapıyor. Davutoğlu'nun açıklamasından öne çıkan başlıklar şöyle:

Azizi milletim değerli vatandaşlarım Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı ve AK Parti Genel Başkanı olarak saygıyla selamlıyorum. Bir Başbakan, Dışişleri Bakanı olarak aziz milletimizin hizmetinde olmak benim için gurur vesilesi olmuştur. 28 Ağustos tarihinde kurucu Kurucu Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dan görevi teslim aldım. Burada söylediğim ilkelerden geri adım atmadığımı geri dönüp baktığımda görüyorum.

20 aylık süreç üç döneme ayrılabilir. Birinci dönem 62. Dönemdir. Karizmatik liderlerin ardından bir boşluk doğar, benim bu dönemde kendime tayin ettiğim düstur AK Parti'nin birliği ve beraberliğini muhafaza etmektir. Benim AK Parti Genel Başkanlığı dönemimde bu partide tek bir istifa olmamış ve omurgasından bir eksilme gerçekleşmemiştir. Bu konuda bana katkıda bulunan arkadaşlarıma teşekkürü bir borç biliyorum. Bu dönemde diğer önemli durum suhuletle ülkeyi seçime götürmekti. Ülkeyi seçime suhuletle götürdük. Bir diğer konu 6-7 Eylül Kobani bahanesiyle ortaya çıkan terör olayları. Kapsamlı bir güvenlik uygulamasını hayata geçirdik.

"Hiçbir kararı almak için bir saniye bile tereddüt etmedik"

İkinci dönemimiz en kritik dönemdi. Sadece AK Parti itibariyle ilgili değil, Türk demokrasi tarihi için en kritik bir dönemdi: 7 Haziran - 1 Kasım arası. Partimizin 7 Haziran'da iktidarı alamamasından sonra puslu havayı seven tüm çakallar ortaya çıkmıştı. 7 Haziran akşamında partimizde hüzün vardı. Ben o gün, "Başınızı dik tutun, hiçbir teşkilat mensubumuzun başını öne eğmesini istemiyorum. Bugün AK Parti'nin yeniden 'bismillah' deme günüdür" dedim. Başımızı dik tuttuk. Yine bu dönemde, burada verdiğim bir söz de, "Bu ülkeyi bir saniye bile hükümetsiz bırakmayız" demiştim. Hamdolsun, huzurunuzdayım. 7 Haziran'dan sonra kaos bekleyenler, çelikleşmiş bir iradeyi karşılarında buldular. Hiçbir kararı almak için bir saniye bile tereddüt etmedik. Zor bir dönemdi. Geçici bir hükümetin en radikal kararları alması gereken bir dönemdi. Terörle mücadele kararı aldık. 23 Temmuz günü net olarak şu talimatı verdik: Madem ki Türkiye'ye savaş ilan edilmiştir, ülkemizin bütün dağları, bütün şehirleri, bütün köyleri terörden temizlenene kadar mücadele edeceğiz. Hamdolsun, bugüne kadar bu mücadeleden hiçbir taviz vermedik.

"Seçim meydanlarında verdiğim hiçbir söz yarım kalmadı"

1 Kasım seçimlerinde gurur duyacağımız bir netice ortaya çıktı. Yüzde 85 katılım ve yüzde 49,5 ile gelen AK Parti iktidarı. Yeni bir dönem başlamıştı. 4 yıllık bir hukuk oluşmuştu. Biz bu yeni dönemin çerçevesini birlikte çıktık. Şimdi huzurunuzda hesap makamında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak, 3 aylık vaatlerimizi yerine getirmiş olmanın gururunu yaşıyorum. Seçim meydanlarında verdiğim hiçbir söz şu anda yarım kalmış değildir.

64. hükümette bir hedefimiz de ekonomideydi. Şu anda Türkiye geçtiğimiz yılın sonunda her an kriz çıkabilir denen Türkiye, bugün bütün ekonomik verilerle son derece sağlıklı işaretler veriyor. Son derece parıltılı bir bahar dönemi yaşıyoruz. Allah ekonomimizin bereketini arttırsın. Bugünlerde aldığımız kararlar ne olursa olsun, son ana kadar vazife başında olan bir hükümetimiz vardır ve hiçbir kimse ekonomimizin dengesiyle oynamaya kalkmasın. Hiç kimse şüphe etmesin, önümüzdeki 4 yılı tamamlayacak güçlü AK Parti hükümetleri olacaktır.
Güncellenme Tarihi : 5.5.2016 14:39

İLGİLİ HABERLER