Gündem
  • 25.4.2015 19:14

Davutoğlu Erzurum'u salladı

Başbakan Davutoğlu'nun ilk miting startını veridği Erzurum'da halk sokaklara döküldü. miting alanında smahyeri bir kalabalık oluştu. Kendini dinlemeye gelen kalabalığı gören Davutoğlu adeta coştu. Davutoğlu Erzurum'da kendine yüzde 75 oy hedefi koydu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Sivas Cumhuriyet Meydanı’ndaki mitingte yaptığı konuşmada, “Erzurum kongresinden sonra Sivas’ta bir araya gelen Sivas kongresinin yiğitlerine selam olsun. Muhsin Yazıcıoğlu’na ve annesi Fidan teyzeye selam olsun. Bu gün sizin huzurunuzdayız. Önce Erzurum ve Sivas dedik. Çünkü biz İstiklal Harbinin meşalesini Erzurum ve Sivas’tan yaktık. Sivas’ı arkamıza almaya geldik” dedi.

Davutoğlu, “Sivas’ın yiğitleri hiçbir zaman tiklilerin gölgesine sığınmadı. Sivas bu davaya sahip çıktı. 7 Haziran’da yine sahip çıkacaksınız. Sivas kongresinde kongreyi oluşturanlar, ‘Kuva-yi Milliye ruhu bu gün AK Parti’nin ruhudur. Aynı istiklal harbinin öncesinde olduğu gibi millet ümitsizliğe girmişken, en önemli güç kaynaklarımız kurutulmuşken, 2001 yılında Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bir kadro yola çıktı ve 2002 yılında Kuva-yi milliye ruhu gibi Türkiye’nin önünü açtı. AK Parti kadroları da ekonomik anlamda bağımsızlığını kaybetmiş bir Türkiye’den yeni Türkiye’yi inşa etmek için yola çıktı. Biz Kuva-yi Milliye’yi temsil ediyoruz. Türkiye’nin her köşesine gidip vatandaşlarımızın huzuruna çıkacağız. Çünkü biz Kuva-yi Milliye hareketiyiz. 7 Haziran’a kadar bir yol var. Bazı siyasi partiler güneydoğu’ya gidemeyecek. Bazı siyasi parti liderleri İç Anadolu’ya Karadeniz’e gidemeyecek. Türkiye’nin her köşesine gidebilecek tek parti AK Parti’dir” diye konuştu.

“SİVAS’A NE SÖZ VERDİYSEK HEPSİ GERÇEKLEŞECEK”

“Seçim kampanyalarında siyasi parti liderleri gelecek kimisi milliyetçilik taslayacak, kimisi boş vaadlerde bulunacak” diyen Davutoğlu, şunları söyledi:
“Biz onlara şunu soracağız, ‘Sizden sonra devraldığımız Türkiye, tankını dahi modernize etmek için namerde muhtaç haldeydi. Şimdi biz Türkiye’nin her köşesinde bundan sonra bu semalarda Türk yapımı milli savaş uçağı uçacak’ İnşallah 2018 yılında Türk savaş uçağı bu semalarda uçacak. Tankımızı kendimiz yapacağız. Tank için, top için, gemi için kimseye muhtaç olmayacak bu millet. İşte Kuva-yi Milliye anlayışı budur. Kızılırmak projesini hayata geçireceğiz. Biz Sivas’ın arkasındayız. Sivas’ta ikinci devlet üniversitesini de kuracağız. Kanun teklifi verildi. Seçimlerden sonraki ilk işimiz ikinci devleti kurmak. Gemerek barajını da başlatıyoruz. Bunun için ne gerekiyorsa yapacağız. Sivas’a ne söz verdiysek hepsi gerçekleşecek.”
“Kılıçdaroğlu diyor ki, daha ne söylemeden tepki gösteriyorsunuz. Ağzından hayırlı bir şey çıkmaz ki. Kılıçdaroğlu hasbelkader buraya gelirse ne yaptığımızı ona bir gösterin. Ankara’dan Sivas’a gelirken hızlı tren Sivas’a geliyor. Sen uyuyorsun ama Sivas hızlı trene kavuşuyor deyin. Burada durmayacağız. Erzincan, Erzurum, Kars, Tiflis ve Bakü’ye kadar Sivas birleşecek. Elinden tutun şu duble ve bölünmüş yolları gösterin” diyen Davutoğlu,

“İktidara geldiğimizde 24 kilometre duble yol vardı 699 kilometre yol daha duble yol yaptık. Bunlar Kılıçdaroğlu’nun görebileceği şeyler değil. 8 ilçemize devlet hastanesi kurduk. AK Parti söz verdiği zaman sözünde durur. 600 yataklı bölge hastanesini Haziran’dan önce açıyoruz. Herkes konuşur AK Parti yapar. Onlar palavra atar biz yaparız Allah’ın izniyle.
Hürkuş’u yapıyoruz, milli savaş uçağı yapıyoruz ama büyük oyunu kuranlar ‘madem ki Türkiye yükseliyor engellenmesi lazım’ diyerek bütün şerleri topluyorlar. Yiğit insanların rüyalarını gerçekleştiren AK Parti’yi engellemek. Hepsi bir araya geldiler. Dün Çanakkale’de barış zirvesi yaparken, onlar belli başkentlerde kumpas kurmaya kalktılar. Ama milleti bilmiyorlar. Sivas Kongresi toplanırken de kumpas kurmaya çalışmışlardı. Ama millet onlara izin vermedi. Türkiye’yi ve AK Parti’yi durduramayacaklar. Bizim iddiamız büyük Türkiye. Diğer partiler belli illere giremiyor biz her yere giriyoruz. Çünkü bizim için her yer Türkiye.
Bizi engellemek için yola çıktılar, düzen kurdular başaramadılar. Çünkü bizim zihnimizde beynimizde Sivas Kongresi’nin kararı işlemiş. Milli iradeyi hakim kılmak siyasetimizin esasıdır” şeklinde konuştu.

“BU MİLLİ BİRLİĞİ KORUMAK İÇİN SANDIKLARI DOLDURACAĞIZ”
2002’de Cumhurbaşkanı’nın Başbakan olacakken engellemeye çalıştıklarını belirten Davutoğlu, şunları kaydetti:
“2004 yılında Kıbrıs müzakeresi sürerken darbe başlıkları attılar. 2007 ‘de e-muhtıra ile AK Parti’ye Cumhurbaşkanı seçtirmeyiz dediler. Engelleyemediler. AK Parti kendi cumhurbaşkanını seçti. Olmayınca bu tuzak 2008 yılında iktidardayken kapatma davası açtılar. Bizi kapatabildiler mi? Kapatamazlardı ama kapatmış olsalardı milletin gönlünden bizi çıkaramazlardı. Kılıçdaroğlu, ‘bizi kapatmaya çalışıyorlar’ dedi. 2010 referandumunda parti kapatmayı kaldırıyorduk onlar engelledi. Anayasa değişiklik yasası verdik ama çark ettiler. Her yerde her söylediğinden çark ediyor. 2013’te çözüm sürecini başlattığımızda hemen başka oyunu devreye soktular. 1993 yılındaki gibi. O zaman rahmetli özel milleti bir ve bütün kılmak için çözüm süreci başlatmıştı. Uğur Mumcu, Eşref Bitlis’i öldürdüler ve Özal vefat etti. Sivas’ta da Madımak provokasyonunu yaptılar. Şimdi de 1993 yılındaki gibi provokasyonlarını yapanlar 2013 yılında çözüm süreci başlayınca Gezi provokasyonunu başlattılar.
Milletin gençlerini birbirine düşürmeye kalktılar. Baktılar gezi provokasyonları ile hedeflerine ulaşamıyorlar paralel çete çıktı meydana. 17-25 aralıkta onu devreye soktular. Kim bu millete ihanet ederse bu millet onu affetmez. Ama bizi gezi provokasyonları ile durduramadılar. 30 Mart’ta bir destan yazdık. Cumhurbaşkanımızı halkımız doğrudan seçti. Bizim farkımız bu biz Milli İradeyi temsil ediyoruz. Milli iradenin karşısına kim çıkarsa, ister darbeci ister vesayetçi ister paralelci AK Parti kadroları dimdik karşısında duracaktır.

Bu topraklara ateş vurmak isteyenler ister Madımak’ta Başbağlar’da olduğu gibi, yuvalara ateş düşürmek isteyenlere karşı inadına milli birlik diyeceğiz. Bu milli birliği korumak için sandıkları dolduracağız.”
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı da eleştiren Davutoğlu, “Demirtaş, o da ayrı bir çete. Şiddet ve terör çetesi. Ağrı’da teröristleri indirerek baskı yapacaklar, diğer taraftan İstanbul’da alevi kardeşlerimize sahip çıkacaklar. Anadolu’da bir tek millet var halklar değil. Sivas kongresini kim yapmışsa içindeki tüm unsurlarıyla bu millet birdir. Bir iktidara gelemezsin, iki barajı geçemezsin, üç bu millet sana Diyaneti kapattırmaz. Diyaneti de bu milletin değerlerini de koruyacağız. Bütün vatandaşlarımız insan onuruna sahip olarak yaşayacak. Onun için yeni Türkiye sözleşmesini ilan ettik. Gelin hep beraber yeni bir Türkiye’nin yeni anayasasına imza atalım. Kılıçdaroğlu, Bahçeli, Demirtaş bütün bir milleti kucaklayan bir teklifte bulunamadılar. Onlar Sivas kongresinin ruhunu bilmezler. Bütün milli güçleri birleştireceğiz. Vatandaşlarımızı tek bir yumruk yapacağız. Bu Kılıçdaroğlu diyor ki, ‘Suriyelileri geri göndereceğiz’ Bu Kılıçdaroğlu Hacı Bektaş-ı Veli’yi bilmez. Biz mazlumlara kapımızı açmışız. Senin aklın da vicdanın da bunu bilmez. O mazlumlara sahip çıktık. Sahip çıkacağız” ifadelerini kullandı.
Mitinge AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz da katıldı.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 20:50

İLGİLİ HABERLER