Gündem
  • 27.12.2014 16:52

Davutoğlu Kılıçdaroğlu'nu paralelden vurdu

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Konya 5. Olağan Kongresi'nde ana muhalefet partisi CHP ve Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi. Davutoğlu, ''CHP vekili açıkladı '30 Mart öncesinde paralel çete ile işbirliği yapmakta hata yaptık' dedi.

İşte Davutoğlu'nun açıklamaları:

Size çok şey borçluyuz. Huzurunuzda olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Ne zaman milli iradeyi görmek istesek Konya yanımızda olsun. Size hürmetlerimle selam ediyorum ama iki özel selamı ileteceğim. 10 Ağustos’ta destek verdiğiniz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan selamlar getirdim.
Bir selam da Evladı Fatihan’dan. İşte Konya Selçuklunun payitahtı, Osmanlı ve Türkiye’nin merkez şehri Konya. Size Üsküp’ten selamlar getirdim.

BAŞ VERİRLER AMA BAŞ EĞMEZLER

1 hafta içinde 4 başkentimizi ziyaret ettim. Pazar günü Ankara kongresini yaptık. Sonra Üsküp’e gittim. Üsküp’ten sonra Edirne’deydim. Aynı gün akşam İstanbul’a geldim. 5 günde 4 mukaddes payitahtı ziyaret ettim. Başşehirler bir kez başşehir oldu mu baş verirler ama baş eğmezler.

Milli irade testi olduğunda Konyalılar herkesten önce öne çıktılar ve ne zaman milli iradeye sahip çıkmak gerektiğinde mücadele ettiler, zulüm gördüler belki ama baş eğmediler. Biraz önce Meşal bir olaydan bahsetti, İsrail hepimizin Kudüs’ünü kendi başşehri ilan ettiğinde Konyalılar sokaklara çıktılar ve ''Kudüs bizim onurumuzdur'' dediler. 12 Eylül’ü yapanlar bu mitingi ihtilallerine gerekçe kılmaya çalıştılar.
Kudüs, Gazze, Filistin, Somali, Halep, Saraybosna, Üsküp, Semerkant,burada mı. İşte bu kongreler bizim için bu sesi haykırma günüdür.

YÜKSELEN TÜRKİYE'NİN ÖNÜNÜ KESMEK İSTEYEN HERKES HESAP VERECEK

Buradan gelin bir yılın muhasebesini yapalım. Gezi provokasyonlarıyla daha sonra asırlık çınar ağaçlarına sessiz kalanlar Türkiye’yi kargaşa alanına çevirmek istediler. Uluslararası medya yayın yaptı, Türkiye’de kriz var mesajı vermek istediler. Sonra susturmak istedikleri ses Türkiye’nin mazlumlara sahip çıkan sesiydi. Herkes hesap verecek. Yükselen Türkiye’nin önünü kesmek isteyen herkes hesap verecek. Milletten almadığı desteği kapalı kapılar ardından almaya çalışan herkes hesap verecek.

MİT TIR'LARINA OPERASYON YAPANLAR...

Geçen sene daha 2012 Şubat’ında MİT Müsteşarımıza yönelik hareket başlatanlar, MİT TIR’larına operasyon yapanlar, Dışişleri'ni dinleyenler istediler ki 30 Mart seçimlerinde Ak Parti ve Türkiye sendelesin. Millet 30 Mart’ta AK Parti’ye sahip çıktığını gösterdi. Tam da seçimden bir gün önce Cumhurbaşkanımız rahatsızlığı nedeniyle Konya’ya gelemediğinde miting alanını dolduran Konyalılara teşekkür ediyorum.

TEK TEK GELMEYİN

Şimdi 2015’te seçime giderken söylüyorum. Tek tek gelmeyin topunuz birden gelin. Eğer birinizden bire korkansak Allah bu emaneti bizden alsın. Kim kimle iş birliği, koalisyon yaparsa yapsın milli iradeyi egemen kılacağız.

Nasıl Konya mitingini bahane edip 12 Eylül’ü yapanlar aynı şekilde Kudüs dediğimizde aynı girişiminde bulundular. O topraklar bizim için Konya kadar mukaddestir.

SENİNLE GURUR DUYUYORUM KONYA

Cumhurbaşkanımız son mitingini Konya’da yaptı. 10 Ağustos’ta Konya’dan aldığı izinle Cumhurbaşkanlığına geldi. Seninle gurur duyuyorum Konya. Büyükşehirlerde birince geldin. Şimdi Haziran seçimlerinden yüzde 80’i aşmaya var mısın? Nasıl 12 Eylül’e 27 Mayıs’a 28 Şubat’a direndiysen bu darbecilere karşı milli iradeyi ayakta tutmaya var mısın? “Yeter söz de karar da sadece milletin” diye haykırmaya var mısın?

Bir Konyalı olarak Başbakanlık görevini aldıktan sonra Konya’yı ziyaret ettim. Her bir ilimize ve ilçemize Konya’dan selamlar götürdüm. Nasıl Konya bizi bağrına bastıysa Van da Trabzon da Nevşehir’de adını daha sayamadığım birçok vilayetimizde onlar da bizi bağrına bastı.

CHP, ŞİŞLİ İLE MEŞGULDÜ

AK gençlik bu bayrağı yüceltmeye hazır mısın? Gelin biz böyle il il, ilçe ilçe milletimizde buluşurken CHP neyle meşgul bakın. Biz mekik dokurken CHP Şişli ile meşguldü. Dünyaları bir ilçe ile sınırlı. Şimdi kirli çamaşırlar ortaya çıkıyor. 30 Mart öncesinde eski belediye başkanı, yeni belediye başkanı seçilirken bir kağıt almış. Seçimi kazansa bile eski belediye başkanı Sarıgül’ün oğluna görevi devredeceğine dair. CHP demokrasiyi öğrenemeyecek. Kimin görevde olacağına Şişli karar verecek. Sizi oyuna rağmen böyle bir kağıt verilecekse bunun saltanattan ne farkı var. Şişli halkına, milli iradeye saygısızlık değil mi? Şişlilerin hesap sorması lazım.
Kılıçdaroğlu’nun hesap vermesi lazım. Şişli’yi yönetemeyen Kılıçdaroğlu, Türkiye’yi yönetmeye nasıl talip olabilir?

4 GÜN VERİLSE TÜRKİYE'Yİ ŞİŞLİ'YE ÇEVİRİRLER

Millet her seçimde CHP’ye vuruyor ama ders alan yok ki. Çünkü CHP iktidara geldiğinde ilk yaptığı iş millete vurmak olacak. Kılıçdaroğlu önce kendi hesabını, Şişli’nin hesabını versin. Kim kimi tehdit etti, hangi imzalar atıldı. İstediği gün 4 yıl değil 4 gün verilse Türkiye’yi Şişli’ye çevirirler. CHP teşkilatına sesleniyorum. İstanbul’da CHP İl Başkanı olacak kimse yok muydu ki Ankara eski il başkanını İstanbul’a getirdiler.

KILIÇDAROĞLU, PARALEL ÇETE İLE YAPTIKLARI İŞBİRLİĞİNİ AÇIKLASIN

Şimdi bir takım pazarlıklar başladı. 2015 seçimlerine giderken pazarlıkların yapıldığını görüyoruz. Bunların hepsinden hesap sorarız. CHP vekili açıkladı '30 Mart öncesinde paralel çete ile işbirliği yapmakta hata yaptık' dedi. Kılıçdaroğlu açıklasın paralel çete ile yaptıkları işbirliğini. Neyi aldılar, neyi verdiler. Bu pazarlığı yapanların hepsi millet tarafından cezalandırılacaktır.

Ekonomik kalkınmamız aksatılmadan sürdürülecek. Türkiye küresel bir güç olarak yükselirken Konya da yükselecek. Konya ilmin maneviyatın ticaretin ulaşımın sanayinin merkezidir. 12 yılda Konya’da destanlar yazıldı. Hem milli iradede hem kalkınmada destan yazıldı.

Konya’dan bir kez daha güç alarak ayrılmak istiyorum. 12 içinde hizmet etmiş bütün il başkanlarımıza ilçe başkanlarımıza, milletvekillerimize teşkilatımızın her bir neferine teşekkür ediyorum. Değerli kardeşim Ahmet Sorgun’a hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum.
Sayın Sorgun’a verdiğiniz desteği Musa Arat’a da verecek misiniz. Yüzde 80’i aşacak mıyız. Haziran ayında başta ben olmak üzere bütün bakanlarımıza bütün AK Parti kadrolarına müjde vermeye hazır mısınız. Gerektiğinde milli iradeye sahip çıkmak gerektiğinde bu iradeye sonuna kadar sahip çıkmaya hazır mısınız?

 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 23:20

İLGİLİ HABERLER