Gündem
  • 4.5.2016 22:38

Davutoğlu kongrede aday olmayacak

Abdülkadir Selvi: Davutoğlu kongrede aday olmayacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu arasında yapılan zirve, CNN TÜRK'te Tarafsız Bölge programında masaya yatırıldı. Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Abdülkadir Selvi, "Davutoğlu yarın ki basın toplantısında 15-20 gün içerisinde Ramazan ayından önce AK Parti'nin olağanüstü kongreye gitme çağrısını yapacak" dedi.

"Cumhurbaşkanı ile yapılan görüşmede de kongre ile bu işin çözülmesi gerektiği yönünde karar alındığı belirtiliyor" diyen Selvi, "Davutoğlu aday olmayacak öyle gözüküyor. Tek adayla kongreye gidilecek" diye konuştu.

AK Parti'nin Ramazan ayından önce kongreye gideceğini söyleyen Selvi, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun ise aday olmayacağını belirtti.

Selvi değerlendirmesinde şunları söyledi;

"Gelen duyumlara göre Başbakan Ahmet Davutoğlu yarın saat 11:00'da gerçekleşecek MYK toplantısında kongre kararını açıklayacak. Kongrenin Ramazan ayı öncesinde toplanması bekleniyor. Başbakan Ahmet Davutoğlu ise kongrede aday olmayacak. Bunu kendisi açıklayıncaya kadar bilemeyiz tabii ki ancak bu görüş ayrılığının kongreye gidilmeden çözülemeyeceğinin ortak kararına varılmış" diye konuştu. 

CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Hande Fırat da, "Evet Ahmet Davutoğlu'nun aday olmayacağı belli. Parti içerisinde kalacak. Milletvekilliğinden istifa etmesi gibi bir durum şimdilik yok" dedi.

 

Güncellenme Tarihi : 14.5.2016 19:06

İLGİLİ HABERLER