Gündem
  • 28.4.2015 20:43

Davutoğlu, ölüm tehdidine meydan okudu

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti karşısında bir cephe oluşturulmaya çalışıldığını belirterek “CHP, HDP ve Paralel Çete. MHP’de kenarda bekliyor…Hep beraber bir araya gelip AK Parti’nin yükselişinin durdurmak istiyorlar. 3’ü değil 13 bir araya gelsin milletin iradesine ipotek koyamazlar” dedi. 

Artvin Mitingi'nin ardından Başbakan Davutoğlu, helikopterle Rize'ye geldi. Rize Cumhuriyet Meydanı’nda Rizeliler’e seslenen Davutoğlu, seçim kampanyasının 3. gününde olduklarını ve bugüne kadar gittikleri her yerde coşku ile karşılandıklarını söyledi.

“Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde birinci oldunuz. 7 haziran’da birinci olmaya varmısınız. Yüzde 85 demeye var mısınız?” diyerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hemşehrilerinden yine 3-0 beklediğini ifade eden Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Bu meydanın selamını yarın kendisine Milli Güvenlik Kurulu’nda ileteceğim” ifadelerini kullandı.

“Karşımızda bir cephe oluşturuyorlar. CHP, HDP ve paralelci çete” diyen Davutoğlu “MHP de kenarda bekliyor. ‘Ne zaman katılacağım da çatı adayı başbakan yapabilirmiyim’ diye ? İbretlik günler yaşıyoruz. Biz seçim kampanyasına başlıyoruz. Bakıyorsunuz, paralelciler adliyede hiç yetkisi olmayan mahkemeden tahliye kararı çıkartıyorlar. Yahu biz buna teslim olurmuyuz. Türk yargısı buna teslim olur mu? Gereği yapıldı, HSYK tarafından. Şimdi bunlarından birisi Cumhurbaşkanımızı alenen ölümle tehdit ediyor. Yahu bizi tanımamışlar. Biz doğduğumuz anda ölüme teslim olmuşuz. Biz doğduğumuz anda ne zaman kader tecelli edecekse ona teslim olmuşuz. Biz öyle veya böyle. Korku ile bu toprakları terk ettik mi? Terk eder miyiz? Peki onların hocası nerede? Persilvanya’da. Bizi hiç kimse korkutamaz. Şimdi geçmişteki mesajlardan bahsediyorlar. Evet geçmişte Cumhurbaşkanımız da söyledi bizde söyledik. Gel yurda dendi. Niye gelmedi ortaya çıktı. Meğer tuzak kuruyormuş. Yapacağı darbeden sonra gelecekmiş. Biz o darbecilere teslim olur muyuz? Milletin iradesini 3-5 çeteye teslim eder miyiz?” şeklinde konuştu.

“HDP’NİN BARAJI AŞMASI İÇİN CHP ÇALIŞIYOR”

CHP’nin HDP’ye bakış açısını da anlatan Davutoğlu “CHP’li Başkan Yardımcısı bir açıklama yaptı. Dedi ki ‘HDP barajı aşın diye HDP’ye dikkatli davranıyoruz’ Yani HDP’nin barajı aşması için CHP çalışıyor. Koalisyonu anlayın. Türk Baasçıları ile Kürt Baasçıları yan yana. CHP ile HDP yan yana. Dün bize tehdit savuran bu paralelcilerden biri. Ekrem Dumanlı, Diyarbakır’da Belediye Başkanı Gülten Kışanak’la arka kapıdan girerek konuşuyor. Şimdi HDP çıksın açıklasın paralelciler ile ne işi var. O her zaman mukaddesattan bahseden, milleti aldatan paralel çete çıksın HDP ile ne işi var açıklasınlar. CHP çıksın paralelciler ile ne iş yapıyorlar, HDP ile ne yapıyorlar açıklasın. Planı söyleyeyim. Tam bir hayal peşindeler. Hep beraber bir araya gelip AK Parti’nin yükselişini durdurmak istiyorlar. Durdurabilirler mi? Siz buna izin verirmisiniz Rizeliler. Biz verirmiyiz Ankara’da. Şu meydan gösteriyor. Üçü değil 13’ü bir araya gelse, Cumhurbaşkanı seçiminde nasıl bir araya geldiler bir şeyi değiştiremediler. Şimdi de bir araya gelseler bu milletin iradesine ipotek koyamazlar. 7 Haziran’da bu çetecilere bu kumpasçılara haddini bildirmeye varmısın Rize?” ifadelerini kullandı.

CHP’ye yönelik eleştirilerini sürdüren Kılıçdaroğlu, “Onlar sadece tüp kuyruğu bilir. Şimdi biz çift tüplü tünelleri Ovit’e, Rize’ye kazandırıyoruz” diyerek Ovit Tüneli yatırımını övdü. Davutoğlu, 13 yıllık AK Parti iktidarında toplam çaya verdikleri desteğin 1.3 milyar, toplam çay alımının ise 4.6 milyar olarak gerçekleştiğini hatırlattı.

Davutoğlu, ardından Rize AK Parti milletvekili adayları ile birlikte poz vererek destek istedi. 

GÖKTÜRK FIRAT

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 20:46

İLGİLİ HABERLER