Gündem
  • 6.3.2015 21:21

Davutoğlu'ndan Abdullah Gül açıklaması

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 'Abdullah Gül ne zaman arzu ederse AK Parti'nin kapıları açıktır. Sayın Cumhurbaşkanımızın tekrar AK Parti'de bir önemli görev üstlenmesi ya da AK Parti içinde siyaset yapması hepimiz için sadece gurur verici bir gelişme olur. ' dedi.
New York'ta gazetecilere açıklamalarda bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP'nin kapatılacağı iddialarını değerlendirdi ve 'AK Parti hiç bir partinin kapatılmasına izin de vermez geçit de vermez' dedi.

Başbakan Davutoğlu, New York'ta düzenlenen Birleşmiş Milletler toplantısının ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. Başbakan Davutoğlu yaptığı açıklamada CHP'nin kapatılması iddialarına ve 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün siyasete dönmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

HANGİ PARTİ OLURSA OLSUN...

Davutoğlu yaptığı açıklamada şöyle konuştu;

Böyle bir tartışmanın mevcudiyetinden bahsetmek bile abesle iştigaldir. Bırakın teşvik görmeyi bahsedildiğinde dahi bu olmaz denilecek bir husustur. CHP referandumda bu maddelere karşı çıkmıştı. Partinin kapatılmaması için AK Parti tüm gücüyle çalıştı ama parlamentoda bu çabalara rağmen istediğimiz netlikte başarılı olamadık ama zorlaştırıldı, malesef CHP o dönem bize yardımcı olmadı. Hangi parti için olursa olsun parti kapatma davası diye bir şey söz konusu olduğunda AK Parti bunun karşısında kale gibi durur. Bu muhal ve muhayyel senaryolar üzerinden Kılıçdaroğlu ve ekibinin mağduriyet havasına girmemesi lazım. Türkiye'de demokrasi vardır. Demekki seçimlerle ilgili ümitleri o kadar zayıf ki böyle bir yol izliyorlar. AK Parti hiç bir partinin kapatılmasına geçit de vermez izin de vermez.

GÜL'ÜN SİYASETE GİRMESİ

Başbakan Davutoğlu, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e milletvekili adaylığı teklifi yapılıp yapılmadığıyla ilgili, "Sayın Cumhurbaşkanımızın tekrar AK Parti'de bir önemli görev üstlenmesi ya da AK Parti içinde siyaset yapması hepimiz için sadece gurur verici bir gelişme olur. Dolayısıyla tabii takdir kendilerinin ama böyle bir girişim için davete bile ihtiyaç yoktur" dedi.

Sabah.com.tr / YUNUS EMRE ARVAS

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 21:45

İLGİLİ HABERLER