Gündem
  • 4.3.2016 15:03

Davutoğlu'ndan flaş açıklama

Davutoğlu, "Bütün Silopi esnafına kredi yardımı yapacağız. " dedi.

Davutoğlu'ndan flaş açıklama

Davutoğlu'nun konuşmasından önemli bölümler

"Bütün zarar gören binalar gerekli çalışmalar  yapıldıktan sonra, az hasarlıysa yardım yapacağız, vatandaşımız kendisi bu  binaları onaracak. Çok hasarlıysa kentsel dönüşüm çerçevesine alacağız ve  Silopi'yi yeniden inşa edeceğiz. Bu şehri yakanlara, yıkanlara karşı, bu şehrin  nasıl imar ve inşa edildiğini de cümle aleme göstereceğiz."

 "Esnafımızın zararları tazmin ediliyor. Bu  çerçevede de bir müjde olarak esnafımıza ifade ediyorum. İlgili arkadaşlarımız da  buradaydı. Yarından itibaren 100 bin liraya kadar olan krediler için esnafımıza  bu krediler serbest bırakılacak. Daha önceki borç veya başka sebeplerle kredi  almalarının önünde engel teşkil eden hususlar gözardı edilecek. Bütün esnafımıza  Silopi'nin ekonomik hayatının canlandırılması için kredi yardımı yapacağız."

"Biz burada hiçbir şeyden çekinmeyiz. Ülkemizin  hiçbir toprak parçasına güvenlik tedirginliği içinde gitmeyiz. Ailemizle  buradayız, kardeşlerimizle buradayız, vatandaşlarımızla buradayız. Eğer Silopi  tehlikede ve risk altındaysa ben Ankara'da rahat uyumam, ailem rahat uyumaz. Eğer  Silopi'de huzur olmayacaksa, bize Türkiye'nin hiçbir yerinde, dünyanın hiçbir  yanında huzur olmaz. Cizre'de olmayacaksa olmaz, Sur'da olmayacaksa olmaz. Bu  herkesçe böyle bilinsin."

"Önümüzdeki günlerde, birtakım provokasyonlarla  karşı karşıya kalabiliriz. Mart ayı kritik ay gibi gelir ama bizim için mart  ayında en sembolik gün 18 Mart günüdür. Yani Çanakkale, İstanbul'u savunmak için  bütün milletin omuz omuza verdiği, Çanakkale birliği ruhudur. Ve bu ruh eminin  diğer birçok provokasyonun da üstesinden gelecektir."

"Sınırlarımızın ötesinde yaşanan kardeş kavgası,  Suriye'de, Irak'ta, kesinlikle ülkemize getirilmeyecek. Evet, bir ateş çemberinin  ortasındayız. Evet, yüreğimize her şehit haberiyle, bugün de aldığımız şehit  haberleriyle ateş düşüyor. Bu ateşi söndürecek olan yegane şey, bu ateşe su  dökecek olan yegane unsur muhabbet ve sevgi unsurudur."

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 15:44

İLGİLİ HABERLER