Gündem
  • 26.5.2018 13:13

DEAŞ'e katılan 4 Türk kadın öldürüldü

MUSUL ve Telafer kentlerinin DEAŞ’tan temizlenmesinin ardından geride kalan ve Irak’ta tutuklu bulunan DEAŞ’lı Türk vatandaşı kadınlardan 4’ünün öldüğü öğrenildi.

Aileler, “Şu an 4’ünün öldüğü kesinleşti ama bu sayı çok daha fazla olabilir. Ölüm nedenlerini bilmiyoruz, cenazelerimizi getiremiyoruz” dediler. Başkent Bağdat’ta 328 Türk vatandaşı kadın ve yanlarında da 330 çocuk bulunuyor.

16 Türk vatandaşı kadın şubat ayında idam cezasına mahkûm edilmişti. Tutuklu bulunan Türk vatandaşı kadınlardan İpek Özalan (24), Kübra Ekinci (22), Ruveyda Doğan (25) ve Şükriye Çatal’ın (25) öldüğü öğrenildi.

Kızlarının ölüm haberini alan aileler Ankara’da Dışişleri Bakanlığı önünde eylem başlattı. Dışişleri Bakanlığı’na alınarak yetkililerle görüştürülen ailelere, yetkililer de ölüm haberlerini doğruladı. Kübra Ekinci’nin annesi Sultan Ekinci, “4 kızım, bir oğlum, damadım-gelinim ve bir torunum gitti. Oğlum, damadım çatışmalarda öldü, 4 kızım Bağdat’ta tutukluydu. Şimdi Kübra’nın ölüm haberini aldık. Çocuklarımız gittiği dönem çalmadığımız kapı bırakmadık, kimse yardımcı olmadı. Çocuklarımızı geri getiremedik bari cenazemizi getirmeye yardım etsinler” dedi. Aileler, ölenlerin 4’ten fazla olduğu belirterek, “Sağlıklı bilgi yok” dedi.

 

 

Güncellenme Tarihi : 26.5.2018 13:17

İLGİLİ HABERLER