Gündem
  • 28.5.2015 22:57

Demirtaş Domuz pastırmasını böyle yedi

HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, hakkında ortaya atılan “domuz eti yediği” iddialarına dün akşam CNN Türk’te katıldığı Tarafsız Bölge programında tepki göstererek yalanladı.

'Kürt kral' Demirtaş, üç dilim domuz pastırmasını böyle götürdü!

Selahattin Demirtaş, dün akşam katıldığı televizyon programında “domuz eti” yediği iddialarına sert tepki gösterip yalanlamıştı. Ancak kendisiyle röportaj yapan gazetede Demirtaş’ı yalanlayan ifadeler yer aldı.
 

Ancak gerçeğin Demirtaş’ın söylediği gibi olmadığı ortaya çıktı.

‘Kürt kral” başlığıyla yayınlandı

Gazeteci Nagehan Alçı, A Haber’de yayınlanan ”Birlikte Bakalım” programında Demirtaş’ın ”domuz eti” tartışmalarına noktayı koydu.

Gazeteci Nagehan Alçı, Demirtaş’ın Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce 21 Temmuz 2014 tarihinde Frankfurter Algemenia Michael Martens’e verdiği ve “Kürt Kral” başlığı ile yapılmış röportajı gazeteden bularak programda orijinal dilinden çevirdi.

Onun hedef grubu Kürtler ve solcular o yüzden…

Alçı, anlatı şeklinde yapılmış röportajda o kısımları şöyle okudu:

“Bir köy otelinde sabah kahvaltısı olarak tabağına üç parça domuz pastırması koyması bu ortalama inançlı bir Anadolulu için sorgulama konusu ama ortalama Anadolulu bunu zaten bunu görmüyor. Zaten o ortalama Anadolulu Türk olmadığı sürece de Demirtaş’ın hedef grubuna girmiyor. Onun hedef grubu Kürtlerdir diyor. Ve en sonda da 2012’de kurulduktan sonra bir takım solculara açılım yaptı diyor.”

İşte Alçı’nın orijinal metinden okuduğu Demirtaş röportajındaki o bölümler:

 

 

İşte Frankfurter Algemenia'nın web sitesinde de yer alan röportajda Demirtaş'ın 3 dilim domuz pastırması yediğine dair ifadeler...

 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 20:10

İLGİLİ HABERLER